23948sdkhjf

Rentefri coronalån for 6,8 milliarder: Hver tredje ansøger er fra handel og horeca

I alt 23.600 virksomheder har fået godkendt rentefrie lån for en samlet sum på 6,8 mia. kr. under coronakrisen. Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Analyse: Dansk modehandel var ikke rustet til en pandemi

Størstedelen af ansøgerne kommer fra de brancher, som tog et særligt hårdt stød, da landet lukkede ned som følge af coronapandemien. 

Skattestyrelsens status viser, at 36 pct. af ansøgningerne stammer fra brancherne handel, hotel og restauranter mv. I alt har brancherne fået udbetalt lån for 2,5 mia. kr.

- Mange låneansøgninger kommer fra handels-, hotel- restaurantbrancherne. Det er brancher, der har været særligt hårdt ramt under coronakrisen. De mange ansøgninger vidner om, at de rentefrie lån har været en attraktiv mulighed for flere tusinder virksomheder inden for netop disse brancher, og jeg er sikker på, at den styrkede likviditet vil gøre en afgørende forskel for mange, siger skatteminister Morten Bødskov (S) i pressemeddelelsen.

I alt 26.100 virksomheder søgt om et rentefrit moms- eller lønsumsafgiftslån. 90 pct. af ansøgningerne – svarende til 23.600 virksomheder – har fået bevilliget et rentefrit lån.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11