23948sdkhjf

Webshop: Sådan overholder du Sveriges nye kreditlov

Sverige har indført nye regler, som gælder alle webshops. Få tre gode råd til at overholde dem.

Efter en kraftig stigning i den private kreditgæld de seneste år indfører Sverige nu en ny kreditlov, der påvirker præsentationen af betalingsmetoder i e-handel.

Loven trådte i kraft 1. juli og rammer også danske virksomheder med onlinehandel til Sverige, fortæller betalingsudbyderen Adyen i en pressemeddelelse.  

Reglerne skal reducere risikoen for, at svenske forbrugere optager ikke-planlagt kredit, ved at begrænse fremstillingen af kreditalternativer.

Den nye lov betyder kort sagt to ting: Kreditalternativer må ikke præsenteres øverst i en checkout, og kreditalternativer må ikke være udfyldt på forhånd.  

Betalingsudbyderen har ansvaret for at give webshops og e-handelsplatforme mulighed for at overholde reglerne, men skal ikke kontrollere, om det reelt foregår.

Det er op til den enkelte webshop at sikre, at man overholder lovgivningen.   

Her kommer tre tip til, hvordan din webshop kan overholde svensk lov uden at gå på kompromis med den afgørende konvertering.  

Undgå at sætte kredit i toppen 
Det lyder meget enkelt, og det er det ofte også. Loven regulerer præsentationen af betalingsmetoder, men ingen betalingsmetode er forbudt; de skal bare vises i en anden rækkefølge.

Præsentér en betalingsmulighed først og dernæst de kreditalternativer, du tilbyder.  

Fokusér på brugeren  
Mange kunder vælger den første valgmulighed ved betaling. For virksomheden er betalingen ens, uanset om kunden handler med kredit- eller betalingskort.

Du skal sikre dig, at kunden forstår forskellen og ikke opfordres til at købe på kredit. 

Test din konvertering 
Arbejdet med at skabe en bedre oplevelse og hæve konverteringsfrekvensen er konstant.

Det er vigtigere end nogensinde at forstå, hvad der driver din konvertering, og som virksomhed må du fortsætte med test, måling og optimering af din konvertering. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11