23948sdkhjf

Nyt fordelsprogram skal trække kunder til Coop

Et nyt fordels- og loyalitetsprogram fra Coop skal give kontante fordele til de 1,8 millioner medlemmer. Programmet, Primekonto, er lige nu ved at blive testet med udvalgte kunder.

FORDELSPROGRAM Et helt nyt loyalitetsprogram fra Coop skal udløse rabatter, gaver og bonusser, hvis man overfører et fast månedligt beløb til sin indkøbskonto. Programmet skal få de dansk kunder til at prioritere at handle i Coops butikker. Det skriver Avisen Danmark. Konceptet hedder Primekonto, og det er dukket op hos enkelte brugere af Coops mobile app.

Idéen er, at kunderne forpligter sig til at overføre et fast, månedligt beløb - mindst 1000 kroner - til deres personlige indkøbskonto hos Coop. Til gengæld får de ekstra bonus på Coops egne varer og - ikke mindst - en stribe gratis gaver. Det gælder alt fra abonnementer på TV2/Play, musiktjenesten Tidal, filmtjenesten C More, gavekort til bilvask og benzin hos OK samt meget andet.

Læs også: Vestfyen tilbagekalder sodavand

Tjenesten ser ifølge Avisen Danmark ud til at være kraftigt inspireret af den globale internetbutik Amazon.com, der har 150 millioner medlemmer af sit loyalitetsprogram, Amazon Prime. Men det afviser Morten Viktor, der er digital direktør i Coop og ansvarlig for det nye loyalitetsprogram.

- Det har ikke noget at gøre med Amazon Prime. Men du får nogle prima fordele, og jo mere loyal, du er over os, jo mere loyale er vi over for dig, siger han til Avisen Danmark.

Forudbetaling forpligter

For at blive medlem skal man forudbetale et fast beløb på mellem 1000 og 5000 kroner om måneden til køb af dagligvarer i Coops butikker. Afhængig af beløbets størrelse får man tildelt en række fordele, rabatter og gratis ydelser, herunder 15 procent ekstra bonus på Coop-varer, TV2/Play-abonnement, adgang til film, musik, bøger, tidsskrifter m.v.

Antallet af fordele øges i takt med, at man skruer op for det månedlige beløb. Grænsen går ved 5000 kroner om måneden.
-

Det er målrettet de større husholdninger, altså familierne. De fleste har et husholdningsbudget på mindst 3000 kroner om måneden til mad og dagligvarer, så det har en ret bred appeal, siger Morten Viktor til Avisen Danmark og fortsætter:
- Der er seriøst mange butikker i Danmark. Langt de fleste danskere handler ind i mange forskellige butikker hver uge, siger Morten Viktor, som derfor håber, at loyalitetsprogrammet med de ekstra goder - og automatiske overførsler hver måned - vil sikre Coop en større andel af kernekundernes forbrug.

Hos Coop vil man løbende give flere kunder adgang til det nye kundeprogram. I sidste uge blev en række kunder, der har brugt Coops app til selv at scanne og betale varer, inviteret til at få en Primekonto.
- Vi øver os og trykprøver systemerne, og når vi får nogle mere stabile data og kan se, hvordan kunderne tager imod det, kan vi rulle konceptet længere ud, siger Coop-direktør Morten Viktor.

Kilde: https://frdb.dk/artikel/coop-kopierer-am...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125