23948sdkhjf

MEDIE: Matas klar til usikkert efterår

Topchefen i Matas er både positiv og i frygt for hvad efteråret kommer til at ende med for Matas. Han har flere planer, som imødeser en række forskellige scenarier

CORONAKRISE: Undgå fyringer. Sikr likviditeten. Skru op for onlinsesatningen. Allerede en måned inden, at coronakrisen lukkede store dele af Danmark ned i midten af marts, havde Matas-topchef Gregers Wedell-Wedellsborg en nødplan klar.

Men trods forberedelserme kom det alligevel bag på topchefen, hvor hårdt krisen ramte, og hvor hurtigt salget sidenhen kom tilbage til et normalt niveau.

Det skriver Børsen, der har lavet et større interview med Gregers Wedell-Wedellsborg. 

- Jeg tror, at det er en af de ting, som dansk erhvervsliv og måske endda hele det danske samfund har lært, hvor ekstrem omstillingsdygtig man skal være. Man er nødt til at se på udviklingen fra uge til uge og være i stand til at omstille sin virksomhed med meget, meget kort varsel, siger Gregers Wedell-Wedellsborg til Børsen.

Da salget pludselig faldt drastisk i marts, var det ensbetydende med en nedgang på ca. 50 mio. kr. af omsætningen. Derfor sendte kæden 500 medarbejdere hjem, søgte om millionhjælp fra staten og bad udlejere og leverandører om at få udsat betalingerne i tre måneder.

Alt på hovedet

Men i april vendte det hele rundt. Onlinesalget blev tredoblet, kæden sendte lønkompensationen tilbage til staten og Matas satte fart på en stor digital satsning.

Siden har Gregers Wedell-Wedellsborg forsøgt at forberede sig på, at Matas igen kan blive fanget i en situation, hvor forretningen kan bølge frem og tilbage, siger han ifølge Børsen:

- Ekstremernes tid er ikke forbi. Det er simpelthen så fristende at sige, at nu har befrielsesdagen været her. Det er slut og overstået. Men det er det slet ikke. Vi kigger ind i et efterår, som, hvis man tager de mørke briller på, kan blive præget af en dyb recession og måske ovenikøbet krydret med en andenbølge af pandemien,” siger han.

Kilde: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/m...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094