23948sdkhjf

Ny millionindsprøjtning: Aldi-ejere har tilført næsten en milliard på fem måneder

Den danske discountkæde Aldi må nu for tredje gang på fem måneder hente kapital fra sit tyske moderselskab.

Læs også: Hård kritik af Aldi

Det skriver Børsen.

Den seneste kapitalindsprøjtning er på 446 mio. kr., og dermed har selskabet på to år fået tilført næsten to mia. kr. fra ejerne. Alene i år har ejerne pumpet 928 mio. kr. i selskabet siden slutningen af februar.

Aldi har været tilstede i Danmark i 43 år, og har de seneste år satset hårdt på at modernisere butikkerne, mens der også er blevet investeret i logistik og en fordobling af ansatte på hovedkontoret.  Efter seneste kapitalforhøjelse i slutningen af april fortalte kædens nu tidligere pr- og kommunikationchef Kristian Jessen til Børsen, at de store beløb, som ejerne fortsat hælder i kæden, bliver brugt på den omfattende turnaround.

– Det koster ekstremt mange penge, og det bliver heller ikke sidste gang, at vi får penge fra vores ejere. De tror på strategien og de bliver ved med at tro på det danske marked, lød det i den forbindelse fra Kristian Jessen.

Det er en måned siden, Aldi præsenterede sit årsregnskab for 2019, der blev tiende underskudsår i træk. I 2019 lød resultatet i det danske selskab på et minus på 512 mio. kr. før skat, og dermed blev underskuddet 131 mio. kr. større end det foregående års. I alt har Aldi siden 2009 haft et samlet tab på 2,4 mia. kr.

Læs mere om: Aldi
Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.115