23948sdkhjf

Flying Tiger trækker stikket i USA og Tyskland: 67 butikker sat til salg

Efter en årrække med heftig ekspansion trækker underskudsramte Flying Tiger nu følehornene til sig og ændrer strategi. Ovenpå et 2019 hvor kæden tabte mere end 200 mio. kr., har Flying Tiger således valgt at sætte de 54 tyske og 13 amerikanske butikker til salg.

Læs også: Flying Tiger taber 224 millioner kroner undervejs i oprydning

Det fortæller Børsen.

– Vi vil ud af både Tyskland og USA, og jeg håber og tror på, at nogle partnere ser potentialet i at drive Flying Tiger-konceptet videre i både Tyskland og USA. Men vi er meget fleksible omkring, hvad løsningen kan blive, og der er mange scenarier på bordet. Det kan også være, at det skal være nogle helt andre butikker end vores, siger Martin Jermiin, adm. direktør for Flying Tiger til avisen.

Butikkerne i USA og Tyskland tegnede sig sidste år for et underskud på 149 mio. kr. ud af Flying Tigers samlede tab på 224 mio. Det EQT-ejede selskab har værdisat porteføljen af de i alt 67 butikker til en samlet pris på 323 mio. kr., skriver Børsen.

Skift til franchise
Beslutningen om at sælge ud i Tyskland og USA markerer også et skift i måden, Flying Tiger i fremtiden vil rulle butikker ud på. Hvor der tidligere er blevet plantet nye flag med tunge investeringer, skal der fremover satses på en franchisemodel, der ifølge Morten Jermiin egner sig særligt godt til oversøiske markeder.

– Vi går ikke ind i nye markeder lige nu, men når vi gør det, vil det være usandsynligt, at vi gør det ved selv at investere i egne butikker. Specielt når vi taler om markeder, der er længere væk eller har en vis kompleksitet som f.eks. USA, siger direktøren til Børsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111