23948sdkhjf

Meny bruger millioner på klima-uddannelse

Meny vil lære forbrugerne at lave klimavenlig mad. Dagrofa-kæden sender derfor 200 ansatte på skolebænken, hvor de skal rustes til at give kunderne ”en klimakærlig” rådgivning i butikkerne. Det skriver kæden selv i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny flanke i supermarkedernes priskrig overrasker ikke ekspert

- I Meny er vi allerede gode til at møde vores kunder med personlig rådgivning. Det styrker vi nu, så rådgivningen også bliver ”klimakærlig”. Dvs. at danskerne kan forvente at få tips og tricks til, hvordan de med udgangspunkt i madglæde, kvalitet og smag kan begynde at spise lidt mere klimavenligt, siger Kenneth Holmen Pedersen, kædedirektør i Meny.

Mangler tips

Danskernes fødevareforbrug alene bidrager med ca. 20 procent af den samlede klimabelastning for en dansk forbruger. Det viser en undersøgelse fra tænketanken Concito.

- Der er allerede en lang række gode initiativer i gang for at mindske CO2-aftrykket i dagligvarehandlen, men det er vigtigt, at vi hjælper vores kunder med god rådgivning, siger Kenneth Holmen Pedersen.

En ny undersøgelse foretaget af videns- og forandringsinstitutionen, Madkulturen, viser, at 66 pct. gerne vil spise mere klimavenligt, men 55 pct. mangler tips til, hvordan de gør deres yndlingsretter mere klimavenlige.

Læs mere om: Meny
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125