23948sdkhjf

Her er Coops nye topchef

Koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen er udnævnt til adm. direktør for Coop Danmark

Den danske dagligvaregigant Coop har fundet afløseren for sin mangeårige adm. direktør Peter Høgsted.

Valget er faldet på den 40-årige Kræn Østergaard Nielsen, der indtil nu har fungeret som koncerndirektør i Coop. Han overtager nu topchef-stolen fra Peter Høgsted, som samtidig fratræder.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

- Med Kræn får vi en adm. direktør, der er respekteret af alle dele af Coop-familien. En leder, som gennem de seneste snart syv år har dokumenteret særdeles stærke resultater, og som har den fundamentale forståelse for Coops egenart som en medlemsejet virksomhed, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander.

Kræn Østergård Nielsen begyndte sin karriere som salgsassistent i SuperBrugsen Hørning i Østjylland, hvor han er vokset op. Her arbejdede han fra 1995-1999, mens han læste.

Siden blev han indkøber i Dansk Supermarked, marketingchef i 3-Stjernet, og fra 2004-2012 var han bl.a. divisionsdirektør i ISS, inden han i 2012 kom til McKinsey & Company som management konsulent. I Coop har han blandt andet været ejendomsdirektør, teknologidirektør og medlem af direktionen som CFO.

- Mine vigtigste opgaver bliver, at kunderne får endnu bedre oplevelser, når de besøger vores butikker. Førsteprioriteten bliver, at vi har Danmarks mest tilfredse kunder, siger Kræn Østergård Nielsen.

Den nye topchef siger, at han vil have fokus på kvalitet, klima, økologi og en stærk lokal forandring. Samtidig skal Coop satse på ny teknologi, som kan gøre kundernes hverdag nemmere.

- Endelig vil jeg sikre, at vi er én virksomhed, der taler godt og konstruktivt sammen og samles om at gøre den størst mulige forskel for vores næsten 1,9 mio. danske ejere og kunder, siger Kræn Østergård Nielsen.

Coop har 40.000 ansatte og omsætter årligt for 50 mia. kr. Koncernen driver dagligvarekæderne Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Irma.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11