23948sdkhjf

Brugsformænd bakker op om Coops nye topchef

Baglandet i Coop kalder på en ny retning for dagligvarekoncernen

Coops nye topchef Kræn Østergaard Nielsen møder stor opbakning fra flere af Coops største brugsforeninger.

Læs også: Coop åbner ny onlinebutik

De mener, at Coop-formand Lasse Bolander har truffet den helt rigtige beslutning med ansættelsen af den 40-årige Kræn Østergaard Nielsen som ny øverste chef.

- Vi har brug for en profil, som er meget forretningsorienteret og har sans for kerneforretningen. Og som er optaget af, hvordan vi får styret de eksterne omkostninger. Den opgave vil Kræn være dygtig til at løfte, siger Søren Tang Sørensen til RetailNews.

Han er er formand for Brugsbevægelsens Arbejdsgiverforening og talsmand for de selvstændige brugsforeninger.

Interne uenigheder

Godt en fjerdedel af Coops knap 1.100 butikker er ejet af selvstændige brugsforeninger. Flere af dem har været utilfredse med den retning, som nu afgående topchef Peter Høgsted har udstukket for Coop.

Læs også: Nu skal store butikker have opsynspersonale for at undgå coronakø

Der er blevet søsat for mange højtflyvende projekter, lyder det, og i pressen har man gentagne gange kunnet læse om interne uenigheder.

- Vi har brugt for mange kræfter på at diskutere retning og indhold. Vi skal hellere bruge tiden på at få kerneforretningen til at køre, siger Søren Tang Sørensen.

En anden af Coops brugsformænd deler samme opfattelse. Carsten Bank-Mikkelsen er formand for Brugsforeningen Tryg med Kvickly i Ry samt to SuperBrugsen-supermarkeder.

Han kender Kræn Østergaard Nielsen og kalder ham ”en ekstremt klog person med god forståelse for, hvordan det er at drive brugsforening.”

- Han er meget lyttende og løsningsorienteret, og det er en rigtig god ting at få sådan en person på posten. Vi er trygge ved at få ham i spidsen for Coop, siger Carsten Bank-Mikkelsen til RetailNews.

Selv siger den nye topchef, at Coop fremadrettet skal have mere fokus på kunderne og de enkelte butikker. Læs mere om det i et interview med Kræn Østergaard Nielsen her.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.147