23948sdkhjf

Ejerleder måtte fyre og sende folk hjem – så vendte det hele pludselig

Bjarne Jeppesen har tjent millioner på sin succesrige virksomhed og regner i år med at ramme budget - på trods af en verdensomspændende pandemi

Den danske ejerleder Bjarne Jeppesen har på otte år skabt og ledet en dansk virksomhed, som er gået fra nul til 500 mio. kr. i omsætning.

Læs også: Dagligvarekædernes sats på egne varer skaber problemer

Han var i fuld gang med at bygge ovenpå væksteventyret, da coronakrisen ramte. Så gik alt i stå.

Ejeren af Sports Group Denmark måtte sende 28 ansatte hjem og senere fyre seks. Alle prognoser blev skrottet.

- Men så vendte det hele pludselig. Alt, som var sat på hold eller udskudt, kom retur i juni og juli som en ketchup-effekt, siger Bjarne Jeppesen til RetailNews.

Vild vækst

Sports Group Denmark har hovedsæde i Silkeborg og er en engrosvirksomhed, som sælger sports- og fritidstøj. Siden opstarten i 2012 har væksten i virksomheden overgået selv de mest ambitiøse målsætninger, og Bjarne Jeppesen er blevet hædret for sine bedrifter.

Læs også: Danskernes nye forbrugsvaner får varige konsekvenser

Egentlig vil han helst ikke sige for meget om situationen i Sports Group Denmark, da virkeligheden under corona kan forandre sig nærmest fra dag til dag.

- Men kort fortalt går det faktisk godt. Og vi regner med at lande nogenlunde som forventet i forhold til vores oprindelige budget, siger Bjarne Jeppesen.

Frygten for at coronavirussen igen kan lukke samfundet ned gør imidlertid, at Bjarne Jeppesen venter med at fejre noget.

- Det hele er efter min mening lidt usikkert, men tallene, vi sidder med lige nu, er faktisk ret gode. Til gengæld føler jeg, at alt kan ændre sig igen, siger Bjarne Jeppesen.

Læs også: Bag facaden: Sådan bruger Coop sin enorme mængde data om kunderne

Lad kunderne komme til dig

Den erfarne tekstilmand med en fortid i både Kina og Hongkong har tidligere ikke lagt skjul på sine ambitiøse målsætninger. Omsætningen skal passere milliarden inden for en kort årrække.

Med sig til at forløse ambitionen har Bjarne Jeppesen fire medejere – tre ansatte i virksomheden og investeringsselskabet Industri Udvikling.

Salget af virksomhedens varer sker via store sportskæder og individuelle butikker i cirka 25 lande med Skandinavien som det primære marked. Og opskriften på succes er en smule anderledes end den, man normalt kender hos virksomheder, der beskæftiger sig med engrossalg af tøj.

Mens mange engrosvirksomheder sender sælgere ud i verden for at fremvise produkter, har Sports Group Denmark nemlig valgt den omvendte model.

Læs også: Babysam solgt til dansk familie

I samtlige 25 lande, som virksomheden opererer i, kan indkøberne i stedet besøge et showroom, hvor samtlige af Sports Group Denmarks produkter kan ses og mærkes.

Det er altså kunderne, der kommer til Bjarne Jeppesen – og ikke omvendt. Det virker.

Over de seneste fire år har Sports Group Denmark kontinuerligt tjent penge med et samlet overskud efter skat på 80 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079