23948sdkhjf

Nyt millionunderskud i kendt kæde: Det er ikke et resultat, vi er tilfredse med

Selskabet bag Intersport investerer i sine butikker og er færdig med en dyr oprydning.

Den landsdækkende butikskæde Intersport kæmper fortsat med røde tal, men det går den rigtige vej. Det viser det årsregnskab, som selskabet bag kæden netop har offentliggjort.

Efter flere år med økonomiske udfordringer overtog selskabet Obi Sport i 2018 ansvaret for hele Intersport-kæden i Danmark. I dag er Obi Sport både butiksejer og kædeansvarlig, og oprydningen efter den gamle ejerstruktur er efterhånden i mål. Men den har været dyr.

I 2018 tabte selskabet 14,2 mio. kr. I 2019 var underskuddet på 3,7 mio. kr., viser det nye regnskab.

- Det er ikke et resultat, vi er tilfredse med, men vi er på rette spor. Vi har fået strukturen på plads og er nu færdige med oprydningen, så vi i dag kan fokusere 100 pct. på at optimere driften, siger Peter Lau Larsen, adm. direktør i Obi Sport A/S.

Lavere omsætning og store investeringer

Omsætningen i detailkæden faldt med 12,6 procent fra 446 mio. kr. til 390 mio. kr. Det skyldtes især et markant lavere engrossalg, efter at 21 Intersport-butikker i forbindelse med Obi Sports overtagelse af kæden valgte at skifte til konkurrenten Sport24.

Samlet set har Intersport i Danmark – det vil sige Obi Sport A/S og de tilknyttede partnere – en omsætning på over 1 mia. kr. Og der bliver investeret kraftigt i kædens butikker.

- Hvis vi skal fastholde kunderne, er det nødvendigt at investere i den oplevelse, forbrugerne får, når de går ind i en af vores butikker. Det var nærliggende at holde igen efter overtagelsen af Intersport Danmark, men vi valgte at holde fast i vores planer og den strategi, vi har lagt. Det kan ses på omsætningen, siger Peter Lau Larsen.

Obi Sport er en del af den verdensomspændende Intersport-koncern og beskæftiger knap 300 medarbejdere. Egenkapitalen i selskabet er på 61,5 mio. kr.

Plus på driften

Peter Lau Larsen hæfter sig især ved, at selskabet tjener penge på selve driften af sine 65 butikker. Underskuddet i 2019 skyldtes udelukkende omkostninger til blandt andet et nyt it-system, sammenlægning af to lagre og oprydning efter de tidligere ejere.

Resultatet af den primære drift er vendt fra et minus på 13,7 mio. kr. til et plus på 3,9 mio. kr. Omsætningen i Obi Sports butikker steg med 7 procent.

Peter Lau Larsen ejer Obi Sport sammen med sin bror og en kompagnon.

Foruden sine butikker under navnet Intersport driver virksomheden også butikker under koncepterne The Athlete's Foot, Colosseum, Sportpoint, Intersport Outlet samt en Sport Direct.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078