23948sdkhjf

Makkerpar har tjent 38 mio. kr. - nu er deres virksomhed til salg

Jimmy Mortensen og Kristian Svenningsen har forvandlet 100.000 kr. til 38 millioner. Nu er de parate til at indkassere den helt store gevinst.

Der findes den slags iværksættere, som ved en tilfældighed falder over en god idé og ender med at gøre det til en rigtig god forretning.

Sådan er historien om makkerparret Jimmy Mortensen og Kristian Svenningsen.

I en dartklub på Amager i 2013 blev de spurgt, om de ville være med til at starte en e-cigaret-forretning. I dag sælger makkerparret e-cigaretter og tilbehør i 27 lande, og det har indbragt dem millioner.

Nu gør de klar til at sælge ud af deres forretning, Efuma.

- Vi er til salg, hvis den rigtige partner byder sig. Det kan for eksempel være en kapitalfond eller en industriel partner. Vi har brug for professionel hjælp til, hvordan man vokser uden for landets grænser, siger direktør Jimmy Mortensen til RetailNews.

100.000 kr. er blevet til 38 millioner

Efuma har bygget hele sin forretning med egne penge. I begyndelsen skød Jimmy Mortensen og Kristian Svenningsen hver 50.000 kr. i selskabet. Den investering er siden vokset til 38 mio. kr. Det er så meget, Efuma har tjent siden opstarten.

- Men vi har geninvesteret det meste i forretningen. Det koster at sælge e-cigaretter, siger Jimmy Mortensen.

For at sælge e-cigaretter i Danmark skal produkterne anmeldes i et europæisk register. Det er både bekosteligt og krævende. Makkerparret bag Efuma har seks ansatte siddende til kun at håndtere registrering, tests og lovgivning.

- De seneste fire år har vi brugt 20 mio. kr. på at registrere produkter og få dem på markedet. Det er lidt af et gamble, siger Jimmy Mortensen.

Er klar til at afgive magten

Indtil videre har gamblingen betalt sig. Når tallene om kort tid gøres op for dette regnskabsår, bliver de nogenlunde lige så flotte som året før. Altså endnu et overskud på omkring 10 mio. kr.

Jimmy Mortensen understreger, at Efuma sagtens kan blive ved med at vokse selv.

- Vi mangler ikke kapital, men vi vil kunne vokse hurtigere med professionel hjælp, siger han.

Ejerne er endda klar til at sælge aktiemajoriteten i Efuma, hvis det giver mening. Og prisen er ikke det vigtigste.

- Det handler mere om at finde det rigtige match og om rejsen videre, som vi gerne vil med på. Og det behøver ikke være en investor. Det kunne også være et advisory board eller en professionel bestyrelse, siger Jimmy Mortensen.

Efuma har i alt 45 ansatte med hovedkontor i Hvidovre.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126