23948sdkhjf

Stor dansk mobilforhandler truet på livet

Danmarks største netbutik for mobiltilbehør, Mytrendyphone.dk, er truet på livet og risikerer i værste fald at gå konkurs, hvis to skattesager mod selskabet ender med nederlag.

I et nyt regnskab for Mytrendyphone.dk, som tidligere har indbragt millioner til ejer Silvan Popovic, fremgår det, at skattemyndighederne i Norge i en foreløbig afgørelse har påbudt selskabet at betale 12-15 mio. kr. i moms for årene 2012-2015.

Samtidig verserer der en lignende sag i Polen, hvor skattemyndighederne har rejst krav om betaling af moms for i alt 11 mio. kr. inklusive renter.

Taber Mytrendyphone.dk de to skattesager, er udsigterne dystre.

- Såfremt udfaldene går selskabet imod, vil dette have en væsentlig betydning for selskabets økonomiske stilling og fremtid, hvorved selskabet ikke vil være i stand til at indfri sine forpligtelser, fremgår det af noterne i regnskabet.

Pengekassen er tom

Allerede sidste år advarede selskabets revisor om, at de to verserende momstvister skaber væsentlig usikkerhed om den fortsatte drift.

Det nye er, at skattemyndighederne i Norge nu har truffet en midlertidig afgørelse. Mytrendyphone.dk er imidlertid uenig i afgørelsen og skriver i regnskabet, at man vil anke, hvis skattemyndighederne fastholder deres krav.

Silvan Popovic ejer Mytrendyphone.dk gennem sit britiske selskab MTP Invest Limited. Han har gennem årene trukket millioner ud af sit danske selskab, og egenkapitalen er i dag negativ med 1,2 mio. kr.

Skattesagen i Norge handler ifølge Silvan Popovic om, at myndighederne vil have Mytrendyphone.dk til at betale moms af alle varer solgt til norske kunder i perioden 2012-2015.

Det krav afviser Silvan Popovic, fordi Mytrendyphone.dk kun har haft en norsk postboksadresse.

- Vi har vores lager i Danmark, vi har ikke haft nogen medarbejdere i Norge, så hvorfor skulle vi betale til Norge, sagde Silvan Popovic sidste år til Børsen.

Milliontab og fyringer

Silvan Popovic stiftede Mytrendyphone.dk i 2003, og selskabet var i en årrække ganske indbringende. I 2017 vendte bøtten imidlertid med et underskud på 7 mio. kr.

Det tvang ejeren til at fyre halvdelen af sine medarbejdere.

Dengang lød forklaringen på problemerne, at Google flere gange har ændret i sine algoritmer. Det betyder, at Mytrendyphone.dk ryger længere og længere nedad blandt søgeresultaterne, når man googler en række forskellige nøgleord.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094