23948sdkhjf

Advarsel: Om tre måneder kan netbutikker miste deres betalinger

Der venter danske netbutikker en ubehagelig overraskelse, hvis de ikke er opmærksomme på nye betalingskrav. Sådan lyder advarslen fra Dansk Industri Handel.

Læs også: Ung iværksætter har tjent millioner – nu er hans firma politianmeldt

I september sidste år trådte reglerne om såkaldt stærk kundeautentifikation i kraft. De skal sikre, at den kunde, der køber noget på en webshop, også er den, der ejer det brugte betalingsmiddel.

For at sikre det skal der nu bruges mindst to faktorer til at godkende en betaling. De to faktorer skal være noget betaleren ved (f.eks. et password), noget betaleren er (f.eks. et fingeraftryk) eller noget betaleren har (f.eks. et betalingskort).

Nu slår Finanstilsynet fast, at man fra nytår vil begynde at føre tilsyn med, om netbutikkerne overholder reglerne om stærk kundeautentifikation.

- Det er vigtigt, at internetforretninger forbereder sig til de nye regler allerede nu og opdaterer deres betalingsmodul. Konsekvensen for virksomheder, der ikke er klar, er, at de afskæres fra at modtage betaling, siger Sidsel Dyrholm Holst, branchedirektør i DI Handel, i en pressemeddelelse.

Læs også: Magasin lancerer nyt onlineunivers

Betalinger godkendes ikke

Hun opfordrer netbutikkerne til at gå i dialog deres Payment Service Provider (PSP) for at sikre, at deres betalingsløsning kan leve op til de nye regler.

- Det kan også være en god idé at informere kunderne om, at der snart introduceres en opdateret betalingsproces og hvorfor, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Betalinger, der ikke er godkendt med stærk kundeautentifikation, må som udgangspunkt ikke gennemføres fra den 1. januar 2021 – eller muligvis tidligere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109