23948sdkhjf

Lars Larsens søn skifter kurs med milliardformuen

Den afdøde Jysk-stifter Lars Larsen var kendt for at investere en pæn del af familiens formue med høj risiko og var ikke bange for at sætte store millionbeløb til i troen på, at tålmodighed betaler sig.

Nu igangsætter hans søn, Jacob Brunsborg, et opsigtsvækkende kursskifte med familieformuen. Det skriver Børsen.

- Jeg blev ganske ufrivilligt og modvilligt sat i formandsstolen for vores familievirksomhed alt for tidligt, da min far blev syg. Det ville jeg helst ikke, men han er her ikke mere, og så er det ligesom mig, der har stafetten for resten af familien, og når man sidder i den stol, så vil man gerne gøre det så godt, som man kan, siger Jacob Brunsborg til Børsen.

Efter at have afhændet en række tabsgivende selskaber vil Jacob Brunsborg, der er formand i holdingkoncernen Lars Larsen Group, nu investere kraftigt i grøn energi og bæredygtighed. 

I første omgang har Lars Larsen Group givet tilsagn om 1 mia. kr. til Copenhagen Infastructure Partners’ fjerde fond, som skal investere i projekter inden for vindkraft og solenergi. Bag CIP står en række tidligere Dong-topfolk (i dag Ørsted).

Jacob Brunsborg har udtænkt den nye investeringsstrategi i samarbejde med blandt andet Lars Larsen Groups topchef, den mangeårige PwC-partner Jesper Lund, og et nyt hold af investeringsfolk, der er hentet ind til opgaven.

Jysk-arvingen siger til Børsen, at den ene milliard kroner langt fra bliver den sidste, som kastes i grøn energi. Samtidig er Jacob Brunsborg klar til at skære flere ting fra, hvis de ikke passer ind i den nye strategi.

Allerede nu er golfselskabet Backtee og reklameportalen Eovendo solgt fra.

Lars Larsen Group, hvis primære aktivitet er at eje Jysk, er kontrolleret af grundlæggerens to børn, formand Jacob Brunsborg og bestyrelsesmedlem Mette Brunsborg, der arbejder som landmand, samt deres børn.

Lars Larsen Group har en egenkapital på over 13 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125