23948sdkhjf

Anders Holch Povlsen: En dag kom der kun 1.000 kr. ind på kontoen

Coronakrisen førte til nedlukning og tomme butikker og sendte landets største modekoncern, Bestseller, ud i et historisk stormvejr. Alligevel kom modekoncernen, der er ejet af Anders Holch Povlsen, ud med overskud.

Nu afviser Anders Holch Povlsen, at der var tale om en panik-reaktion, da han få uger inde i marts fyrede 750 medarbejdere og sendte 2.400 hjem med lønkompensation. Det sker i et interview med Børsen.

- I runde tal får vi normalt 110-120 mio. kr. i kassen på de fleste arbejdsdage. Men der var i starten en dag, hvor der kun kom 1.000 kr. ind på kontoen. Et tusinde. Vi har jo også forpligtelser på omkring 100 mio. kr. om dagen. Så når man har set på det nogle dage, så må man gøre noget. Vi vidste jo heller ikke, hvor længe nedlukningen ville vare, siger Bestseller-ejeren til Børsen.

Bestseller kom ud af regnskabsåret 2019/20 – der sluttede i juli – med et overskud, hvis præcise beløb endnu ikke er afsløret. Det uventede overskud fik Bestseller til at betale sin corona-hjælpepakke tilbage til staten. Et beløb svarende til cirka 81 mio. kr.

Undervejs i krisen blev Anders Holch Povlsen kritiseret, da Bestseller meddelte, at man ikke ville betale husleje til udlejerne af sine butikker, før lønkompensationen blev udbetalt.

Anders Holch måtte sammen med långivere og banker selv ud og skaffe 7 mia. kr. i frisk likviditet for at holde hånden under modekoncernen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14