23948sdkhjf

Irma kvittede højtprofileret supermarked – nu lukker det helt

Det var Danmarks første rene økologiske supermarked, men viste sig at være for besværligt for både butikken og kunderne.

Læs også: Han forlod Coop i vrede og kom tilbage: Vi laver det bedste resultat i 145 år

Derfor valgte supermarkedskæden Irma sidste år at kvitte konceptet med en grøn butik på Østerbrogade 110 i København og gendanne den til en almindelig blå Irma-butik. Nu lukker butikken helt, skriver Østerbro Avis.

- Denne Irma har desværre en størrelse og et kundeunderlag, der gør, at den ikke er rentabel. Det er rigtigt, at vi har forsøgt en række ting for at vende udviklingen og skabe overskud – desværre uden held, skriver Jens Juul Nielsen, kommunikationsdirektør i Coop, i en mail til avisen.

Da Irma åbnede sin grønne butik, kaldte Økologisk Landsforening det ”en fantastisk milepæl for økologi”. Nu blev hovedparten af de ikke-økologiske varer skiftet ud med tilsvarende økologiske varianter. Det betød, at alt lige fra slik og konfekture, frugt og grønt, bagværk og mejeri til kød, vin og kolonial nu udelukkende blev solgt som økologi.

Besværligt for kunder og butik

Men milepælen for økologien holdt ikke længe.

Læs også: Går til angreb på Rema 1000 og varsler lokale protester

I foråret 2019 måtte Irma droppe konceptet, og den velkendte blå farve kom tilbage på facaden.

Ifølge Irma-direktør Søren Steffensen blev det besværligt at have et så stort økologisk sortiment. Omsætningen faldt, og kunderne købte mindre.

Nogle ting var svære at bestille hjem, når de skulle være økologiske. Og kunderne efterspurgte varer, som ikke kunne fås længere, for eksempel Blå Cirkel-kaffe.

Selvom Irma på Østerbrogade 110 nu lukker helt, har Irma fortsat syv forretninger i bydelen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141