23948sdkhjf

Nordjysk familiefirma napper kæmpekontrakt fra Dagrofa

Den familieejede nordjyske virksomhed Arctic Import, der leverer dagligvarer og rengøringsprodukter til de nordatlantiske lande, har landet den største kontrakt i virksomhedens 42 år lange historie.

For næsen af dagligvaregiganten Dagrofa har Arctic Import sikret sig opgaven med de næste fem år at levere alle fødevarer til Grønlands største dagligvarekæde, Pilersuisoq, der er en del af KNI-koncernen.

- Aftalen med KNI er en stor milepæl for os. Det er den foreløbige kulmination på vores mangeårige arbejde i retning af at blive den foretrukne leverandør til dagligvarekæder på det nordatlantiske marked, udtaler Thomas Hjort, adm. direktør i Arctic Import, i en pressemeddelelse.

To venner og deres familier

Indtil nu har Dagrofa siddet på kontrakten, som ifølge Børsen har en samlet værdi på mindst 1 mia. kr. Men da kontrakten blev sendt i udbud, faldt valget i stedet på Arctic Import.

Arctic Import er en del af koncernen Arctic Group, som ejes af Ole Nielsen og Poul Jørgen Nielsen og deres familier. Den nordjyske familievirksomhed leverer allerede dagligvarer til kæder på Island og Færøerne.

Det sker i et samarbejde med norske Reitan Gruppen, der står bag Rema 1000. Den konstellation føres nu videre til Grønland. Her skal datterselskabet Reitan Distribution levere størstedelen af de varer, som Arctic Group så sælger videre til Pilersuisoq og dens 64 butikker.

- Vi ser meget frem til at starte leveringerne til Grønland via Arctic Import, hvor vi gennem mange års samarbejde kender vigtigheden af leveringssikkerheden. Vi er i fuld gang med planlægningen, så vi kan blive klar til den 1. januar, siger indkøbs- og salgsdirektør i Reitan Distribution Merete Kjærgaard.

Vægtede pris og kvalitet

Ifølge Pilersuisoqs kædedirektør, Brian Weuge Chemnitz, har man i udbuddet af den store kontrakt især haft kundernes krav med i overvejelserne.

- Vi ved, at vores kunder stiller høje krav til pris og kvalitet. Derfor skal vi altid sikre, at vores varesortiment både er af god kvalitet, og at prisen er billigst muligt, siger han.

Den nye aftale træder i kraft efter nytår.

KNI-koncernen, som står bag Pilersuisoq-kæden, er ejet af Grønlands Selvstyre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094