23948sdkhjf

Solgte farlige produkter: Skandaleramt webshop konkurs

Den unge danske iværksætter Emil Schmidt, der er en del af et omstridt netværk fra Aarhus-området, har i årevis åbnet og lukket adskillige webshops og trukket et spor af vrede kunder efter sig.

Læs også: Danske netbutikker venter voldsom vækst – men der er mørke skyer forude

Nu er en af hans mest omtalte netbutikker gået konkurs.

Det drejer sig om selskabet bag Smilebright, som har solgt tandblegningsprodukter til titusindvis af danskere. For et år siden kunne DR-programmet Kontant afsløre, at produkterne er farlige og kan ætse både tænder og tandkød, fordi de indeholder 75 gange den tilladte mængde ren brintoverilte i håndkøbsprodukter.

Emil Schmidt havde brugt kendte influencere – heriblandt realitystjernen Stephanie ’Geggo’ Salvali og podcastvært Peter Falktoft – til at markedsføre produktet. De måtte efterfølgende undskylde.

Nu er selskabet bag Smilebright, Online Traders ApS, taget under konkursbehandling. RetailNews forsøger at få en kommentar fra ejer Emil Schmidt og fra kammeradvokaten Boris Frederiksen, der er udpeget som kurator i sagen.

Læs også: Coolshop opruster med nyt kæmpe lager – styrer mod bedste årsregnskab nogensinde

Skiftede navn og adresse

Det nu konkursramte selskab hed indtil for en måned siden The Smile Company ApS og var registreret på samme adresse, hvor flere andre omdiskuterede iværksættere holder til. Brunbjergvej i Aarhus-forstaden Risskov.

Men pludselig skiftede selskabet navn og ændrede sin adresse til et anonymt kontorhotel i Hillerød. Få dage senere blev der indgivet konkursbegæring.

Emil Schmidt ejede tidligere Smilebright i fællesskab med vennen Frederik Sørensen, som i dag er trådt ud af selskabet. Begge er en del af en aarhusiansk vennegruppe, som i årevis har åbnet og lukket en lang række webshops.

Her har de gjort brug af falske anmeldelser, stjålne videoer og billeder og opdigtede førpriser og på den måde vildledt og snydt en lang række kunder. Lige nu efterforsker Østjyllands Politi en samlet sagspakke på 50 politianmeldelser på tværs af netværket.

Læs også: Dansk mediekoncern vil købe netbutikker for et milliardbeløb

Selvbruner med stjålne billeder

Emil Schmidt står også bag hjemmesiden hellotan.dk, der sælger selvbruner. Her kunne Børsen sidste år fortælle, hvordan der på hjemmesiden var stjålet en række billeder fra det australske selskab Bali Body.

Det CVR-nummer, som hellotan.dk har opgivet på sin hjemmeside, matcher med Online Traders ApS. Dermed er denne hjemmeside også omfattet af konkursen.

Udover farlig hjemmetandblegning og selvbruner har Emil Schmidt og Frederik Sørensen også gjort sig inden for hårfjerningsprodukter, vingummibamser, der skulle give sundt hår, og en efterligning af den kendte blender Nutribullet.

Smilebrights danske hjemmeside er fortsat aktiv på trods af konkursen. Det samme er i øvrigt de mange udenlandske versioner. Emil Schmidt har blandt andet et engelsk, tysk, fransk, norsk og svensk domæne.

Læs også: Disse danske butikker er bedst til omnichannel - og dårligst

Falske kunder

På alle hjemmesiderne er der billeder af angiveligt tilfredse kunder, som lovpriser Smilebrights produkter. På den danske hjemmeside kan man se Astrid, Michael, Beate og Josephine.

Klikker man sig ind på de udenlandske domæner, er billederne de samme – men navnene skiftet ud. I Frankrig hedder de pludselig Charles, Casey, Elisa og Emily. I Sverige er det Oscar, Kristin, Anette og Sofia.

Selskabet bag Smilebright og hellotan.dk, Online Traders ApS, kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på knap en halv million kroner.

Ifølge regnskabet havde selskabet tre ansatte og lønomkostninger for 2 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109