23948sdkhjf

Nej i Løvens Hule – Nu har Julie landet investor, Illum-aftale og coronamedvind

I februar kunne danske tv-seere følge med, da Julie Bloch Lauridsen måtte gå fra Løvens Hule uden en investor til sit snackbestik og virksomheden NipNap.

Der varede dog ikke længe, før en investor udefra meldte sig på banen, og i dag har Julie Bloch Lauridsen ikke alene landet en ny medejer men også en aftale med Illums Bolighus. Og meget mere er på vej, lyder det fra den unge iværksætter, der netop er gået all in på NipNap, hvor hun nu arbejder på fuld tid.  

– NipNap er lige så stille vokset og vokset, og nu har projektet nået en størrelse, hvor det kræver min fulde tid, og hvis det skal blive rigtig stort, er det nu, jeg skal rykke, fortæller 25-årige Julie Bloch Lauridsen.

Kimet ned af investor

En af de tv-seere, der så med, da NipNap-stifteren i februar måtte forlade løvehulen med uforrettet sag, var erhvervsmanden Henrik Busch.

– Lige efter programmet kimede han mig ned og var enormt opsat på at komme med på projektet, fortæller Julie Bloch Lauridsen, som opdagede, at de to havde kontor ”en spytklat” fra hinanden.

– Så vi mødtes nogle gange og fik afstemt forventninger og roller, og så investerede han officielt i marts, hvor han købte 15 pct. af virksomheden, forklarer hun og peger på, at de især er Henrik Buschs netværk, hun og NipNap kan trække på.

– Han er jo en rigtig netværksmand, og faktisk også tidligere direktør for Illums Bolighus, Magasin og butikkerne i Københavns Lufthavn, så han kan virkelig åbne nogle døre, lyder det.

Og Henrik Busch vil hellere end gerne åbne døre for Julie Bloch Lauridsen.

– Jeg forstod ikke, at ingen andre bed på, da jeg så hende i tv – hun er jo en super levende og entusiastisk ung profil, og da vi havde fået stiftet selskabet kunne jeg se, jeg ikke var blevet snydt; hun er virkelig moden og selvstændig og dygtig, lyder skudsmålet fra investoren.

Fra coronachok til medvind

Da Julie Bloch Lauridsen i februar tonede frem på skærmen, var corona stadig noget, der klingede af Kina og ikke fyldte meget i hverken danske medier eller den danske bevidsthed. Med øjeblikkelig succes og en Kina-baseret produktion skulle den unge kvinde dog hurtigt støde på virusrelaterede udfordringer.

– Da programmet blev vist, fik jeg udsolgt på mindre end et døgn, så jeg tog selvfølgelig straks fat i produktionen, så vi kunne få skruet op og skynde os at få leveret nogle flere, fortæller hun.

– Der fik jeg så det svar, at de slet ikke måtte komme på arbejde, fordi alt var lukket ned, og der tænkte jeg bare ”det er slet ikke godt det her”, lyder det med et grin.

Hurtigt viste det sig dog, at coronaen blev mere en hjælpende hånd end en hæmsko.

– Da jeg så begyndte at tage imod forudbestillinger og vi fik produkterne på lager igen, så skrev kunderne til mig, at det passede perfekt til coronasituationen, hvor håndhygiejne jo for alvor er kommet i fokus, og siden har der virkelig været gang i salget, fortæller Julie Bloch Lauridsen.

Henrik Busch var da også langt fra den eneste, der havde fået øje på Julie Bloch Lauridsen og hendes snackbestik i DR-programmet.

– Da han kom med på holdet, stod vi netop overfor at skulle producere i rigtig store mængder, så der var bestemt også brug for den kapital, han kom med, fortæller hun.

Fra Illum til isenkræmmere

Siden Løvens Hule er salget af NipNap foregået via virksomhedens egen webshop, men den stigende efterspørgsel satte gang i jagten på forhandlere. Og den første, der har meldt sig på banen, er Illums Bolighus.

– Det var Henrik, der åbnede døren her, og så tog jeg over og havde dialogen med dem; jeg har også været personligt inde og aflevere varerne, fortæller Julie Bloch Lauridsen.

Således kan bambusbestikket til snacks nu findes på Illum-hylderne, men ambitionerne rækker langt videre.

– Drømmen er at samtlige supermarkedskæder og isenkrammere skal føre NipNap og de produkter, der kommer til, og så vil jeg gerne have en udvidet distribution til hele Norden. Inden for det næste år skal vi være i alle de danske butikker, og inden for to år skal de samme gælde i Sverige, slår den fremadstormende iværksætter fast.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094