23948sdkhjf

Bøder til Fakta-butikker: Snavs, skimmel og måneder gammelt pålæg

To Fakta-butikker i hovedstadsområdet havde i sidste uge besøg af Fødevarekontrollen, og det kastede bøder af sig. Det skriver TV2 Lorry.

Læs også: Supermarkedsfamilien, der trodser giganterne og tjener millioner

I en Fakta-butik i Kirke Hyllinge blev der fundet kyllinge- og kødpålæg, som lå til salg, selvom det var flere måneder for gammelt. Det samme gjaldt grillpølser, makrelsalat og adskillige andre madvarer.

Fordi samme Fakta-butik tidligere har fået indskærpet, at der ikke skal ligge gamle madvarer til salg, kastede kontrolbesøget en bøde på 10.000 kr. af sig.

Også en Fakta-butik i Glostrup fik udstedt en bøde – dog kun på 5.000 kr. Her var der problemer med rengøringen.

- Der er ansamlinger af skimmeldannelser langs kant af kølereol i butik, hvor der opbevares måltidssalater og andet grønt. Der er ligeledes ansamlinger af skimmeldannelser på hylder med riller i mælkekølerum, hvor der opbevares små yoghurt, står der i kontrolrapporten, ifølge TV 2 Lorry.

Læs også: Coop har sat gang i grønt millionbyggeri

Butikken fik også kritik for ikke have fjernet fødevarer, der var blevet tilbagekaldt. Det gjaldt pakker med Snøfler, som potentielt indeholdt plasticstykker.

Coop, der ejer Fakta-kæden, skriver i en mail til TV 2 Lorry, at de måneder gamle pakker med pålæg i Fakta i Kirke Hyllinge blev fundet i forbindelse med en kasse mod madspild. Varerne var faldet ned bag madspildskassen, lyder forklaringen.

I Fakta-butikken i Glostrup har Coop nu hyret ekstern rengøring ind.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172