23948sdkhjf

Ubetalt husleje har sendt dansk tøjkæde i knæ

Det var en ubetalt huslejeregning til det københavnske storcenter Fisketorvet, som har sendt store dele af tøjkæden Bertoni ud i en rekonstruktion.

Læs også: Blomstrende dansk succes tjener millioner: Det er svært at få armene ned

Det skriver Børsen.

For to uger siden måtte Bertoni gå i rekonstruktion, fordi en dansk udlejer – som tøjkæden ifølge direktør Bent Birger Rasmussen skylder frygteligt mange penge – havde fremsat et huslejekrav, som Bertoni ikke havde råd til.

Nu viser det sig, at det var Fisketorvet, som lagde pres på Bertoni.

- Ja, de har i hvert fald skubbet på, det er rigtigt. Det er Fisketorvet,” siger rekonstruktør Ole Erlich-Eriksen til Børsen.

Læs også: Danmarkshistoriens største udsalg udeblev

Fisketorvet har ikke ønsket at kommentere sagen.

Gæld for millioner

Bertoni har længe kæmpet med indtjeningen, og nu er situationen så alvorlig, at der skal en redningsplan til for at forhindre en konkurs.

Det Bertoni-selskab, som er gået i rekonstruktion, står for engrosdistribution og onlinesalg samt fire af kædens butikker. De øvrige ni butikker i Danmark ejes af et andet selskab.

Ifølge rekonstruktionsbegæringen har Bertoni en samlet gæld på godt 27 mio. kr. og aktiver for væsentligt mindre. Danske Bank har taget virksomhedspant for 15 mio. kr.

Læs også: Top 20: Her er verdens rigeste detailmoguler

Der tages stilling til planen for rekonstruktionen den 21. oktober.

Ikke første gang

Bertoni kom ud af 2019 med et dundrende underskud på 12,8 mio. kr. og forventer i år som følge af coronakrisen at tabe over en tredjedel af sin budgetterede omsætning. Derfor ender 2020 også med et markant tab.

Under finanskrisen endte Bertoni også i en rekonstruktion. Her lykkedes det at redde modefirmaet.

Over de seneste fem år har Bertoni samlet formøblet knap 28 mio. kr. Ejeren, kapitalfonden Vektor Kapital, har måttet skyde et tocifret millionbeløb ind for at sikre driften.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109