23948sdkhjf

Jysk familie med 29 butikker i stort millionoverskud

Den danske butikskæde Stoff & Stil, der sælger metervarer, sytilbehør og hobbyartikler, fortsætter med at indbringe millioner til sin i offentligheden ukendte ejerfamilie.

På fem år har Stoff & Stil-koncernen med hovedsæde i Herning tjent over 60 mio. kr. efter skat. Sidste år omsatte koncernen for 400 mio. kr. og fik et overskud på 16,8 mio. kr.

Det viser et nyt regnskab fra holdingselskabet Peter Resthal Holding ApS.

- Årets resultat er i overensstemmelse med tidligere udmeldte forventninger, skriver ledelsen i regnskabet.

Tekstilrester i Herning

Det danske erhvervseventyr begyndte i Herning i 1980, da ægteparret Marianne og Peter Lerche stiftede firmaet Peter Resthal. Her solgte de restpartier fra lokale tekstilproducenter i området, og det blev hurtigt en succes.

Derfor begyndte Stoff & Stil også at sælge varer gennem postordre, og sortimentet blev løbende udvidet. Blandt andet med egenproducerede metervarer og mønstre.

I dag har Stoff & Stil 29 butikker i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland samt webshops i 13 lande.

Som så mange andre har Stoff & Stil dog kunnet mærke coronakrisen.

- Covid-19 har medført periodisk udsving i omsætning, opsigelse af medarbejdere og øgede omkostninger til restriktioner vedrørende Covid-19 mv. En del af den tabte omsætning i forbindelse med udbruddet af Covid-19 er indhentet i den sidste del af regnskabsåret, skriver ledelsen.

Stor usikkerhed

Fordi danskere og europæere under coronakrisen har haft mere tid til gør det selv-projekter, har efterspørgslen på Stoff & Stils produkter faktisk været ganske høj. Men selskabet kigger ligesom resten af detailhandlen ind i en usikker tid – både for sin kundeefterspørgsel og værdikæde.

Stoff & Stil forventer et driftsresultat i 2020/21 på samme niveau som året før – altså i omegnen af 23 mio. kr. Men det er forudsat, at coronapandemien fortsat er og forbliver under kontrol, lyder det.

Marianne og Peter Lerche udgør direktionen i holdingselskabet bag Stoff & Stil. Adm. direktør i driftsselskabet Stoff & Stil A/S er Alexander Lerche. Flere familiemedlemmer sidder i bestyrelsen.

Stoff & Stil-koncernen beskæftiger over 500 ansatte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109