23948sdkhjf

Ny bydel til milliarder: Coop forhandler med stort dansk pensionsselskab

Dagligvarekoncernen Coop er kommet ét skridt nærmere drømmen om at bygge en helt ny bydel mellem Albertslund og Glostrup.

På et areal svarende til 35 fodboldbaner vil Coop opføre en bæredygtig by, der skal omkranse koncernens hovedkvarter. Bydelen med navnet Coop Byen får plads til 4.500 indbyggere samt en række butikker.

Nu er masterplanen for byen sendt i offentlig høring. Samtidig forventer Coop om kort tid at kunne afsløre, hvem der bliver medejer af byen.

- Vi er lige nu i forhandlinger med et større dansk pensionsselskab om en aftale. Vi forventer en afklaring inden jul, fortæller Lars Aarup, kommunikations- og analysechef i Coop, til RetailNews.

Han vil endnu ikke sætte et navn på pensionsselskabet eller sige noget om, hvordan ejerskabet kommer til at fordele sig. Men der er tale om en stor aftale, siger Lars Aarup.

Området, som skal huse Coop Byen, er på 250.000 kvm., hvoraf den mest synlige bygning er det gamle kaffetårn med Cirkelpigen, der kan ses, når man kører i tog mellem Albertslund og København.

Udover Coops kontorbygninger består området af lager, nedlagte jernbaneskinner og parkeringspladser.

I Coop Byen vil ca. 1.600 lejligheder og 90 rækkehuse variere i størrelse fra 80 til 130 kvm. Byen skal således tiltrække beboere i alle aldersklasser og i alle faser af livet.

Byggeplanerne er fortsat under udarbejdelse i samarbejde med Albertslund Kommune.

Fe forventes fremlagt i Albertslund Kommunalbestyrelse den 15. februar 2021.

Boliger og showrooms

Den nye bydel vest for København er delt op i faser. 10 år tager det at bygge den, og Coop håber at kunne tage første spadestik i slutningen af 2021. Det samlede projekt beløber sig til over 2 mia. kr.

Udover boliger bygger Coop en SuperBrugsen og forskellige butikker.

- Idéen er, at butikkerne skal fungere som showrooms for Coops varer. For eksempel Mustang-cykler, børnetøj og FDB Møbler. Der kommer også en Coop Bank, siger Lars Aarup.

Coop regner med, at høringsprocessen forløber gnidningsfrit. Albertslund Kommune støtter op om projektet, som, når det er færdigt, vil udvide boligmassen i Albertslund med 15 pct.

Den offentlige høring varer indtil den 9. november. Dernæst skal projektet præsenteres for kommunalbestyrelsen i Albertslund til februar. Så går man i gang med lokalplanen.

Et borgerting

Til formålet med at udforme den nye bydel har Coop oprettet et borgerting.

- Vi skal sammen med de mennesker, der vil bo i byen, finde ud af, hvordan vi skaber det moderne fællesskab. Hvordan skal boligerne se ud? Hvad med institutioner, uddannelser og trafik? Det bliver den sjove del af processen, siger Lars Aarup.

Under grunden, hvor den nye bydel opføres, ligger et vandløb, som Coop fritlægger, ligesom man i sin tid gjorde i Aarhus.

Det er arkitektselskabet Henning Larsen, der står for tegningerne af Coop Byen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141