23948sdkhjf

Dagligvarebutikker langs kysten bliver ramt: Dette år er ikke normalt

Det kommer til at gøre ondt på en lang række dagligvarebutikker langs den danske vestkyst, at Danmark nu igen er lukket land for tyske turister.

Smittetallet i Tyskland er nu så højt, at danskere frarådes at rejse til Tyskland, og at tyske turister ikke er velkomne i Danmark. Heller ikke selvom mange allerede har booket et sommerhus til ferie i november eller december.

- Dagligvarebutikker i områder som Ringkjøbing, Blåvand og Søndervig bliver hårdest ramt, vurderer Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i De Samvirkende Købmænd.

Mange tyskere har på grund af corona flyttet deres ferie til sidst på året. Derfor er der langt flere sommerhusbookinger i november og december end normalt.

Slesvig-Holsten undtaget

Ifølge Dansk Handelsblad er sommerhusene booket for i alt 12.074 uger i november og 13.943 uger i december. Heraf står de tyske turister for hhv. 80 pct. og 86 pct. af bookingerne.

- Hvis 2020 var et normalt år, havde dagligvarebutikkerne ikke mistet så meget på fraværet af tyske turister i november. Men dette år er ikke normalt, siger Claus Bøgelund Nielsen.

Udenrigsministeriet har i sin nye rejsevejledning gjort det meste af Tyskland orange. Kun delstaten Slesvig-Holsten er undtaget. Derfor kan tyskere herfra fortsat rejse ind i Danmark.

På samme måde er det stadig tilladt for danskere at køre syd over grænsen for at handle i grænsehandelsbutikkerne. Den mulighed var tidligere på året lukket, da det krævede et såkaldt anerkendelsesværdigt formål at komme ind i Tyskland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dagrofa præsenterer overskud for andet år i træk
Køkkenbutik sat til salg på tragisk baggrund
Ny rekord: Barndomsvenner rammer nye højder med populært tøjmærke
Modehus købte led i forsyningskæden: Bestyrelsens frygt blev gjort til skamme
Tre bliver til én: Datavirksomhed opkøber to konkurrenter og tredobler medarbejdertal
30.000 seere og tocifret millionomsætning: Modetøj til store kvinder giver store resultater
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Fremtidens Logistik
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125