23948sdkhjf

7 hurtige spørgsmål til Sport24-direktør: Jeg gider ikke læse flere ledelsesbøger

Lars Elsborg er direktør i Sport24 og har været leder i over 30 år. Her svarer han på 7 spørgsmål og fortæller blandt andet, at han ikke gider læse flere bøger om ledelse. Morten Albæk er nok for ham.

Hvilken person er du mest inspireret af? 

Det har været mange forskellige mennesker, der har inspireret mig gennem tiden. Men igennem de sidste par år har det været Morten Albæk. I den seneste bog ”ét liv, én tid, ét menneske” er der nogle tanker og værdisæt, som matcher dét, jeg går og tænker på både som menneske og leder. Når man bliver bekræftet i de værdier, giver det også mening at leve dem igennem. Så det er helt klart Morten Albæk.

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?

Jeg har altid haft meget krudt i røven, og min mor har altid sagt ”pas nu godt på dig selv”. Det har jeg taget med som voksen, fordi der altid har været meget fart på i mit liv. Men ellers har jeg en leveregel, som også er et godt råd. Det er Dalai Lama, der sagde ”be kind whenever possible. It is always possible”. Det handler om at være venlig og ordentlig både privat og professionelt. Det prøver jeg at leve efter.

Hvad er ferie for dig?  

Det er meget ned i fart. Vi har et sommerhus, som ligger i Sønderjylland, og der er ikke noget WIFI og ikke noget tv. Der er ingen naboer, men der er havkajakker og en 470ér jolle. Det er nok den bedste form for ferie. Hvis jeg skal ud at rejse, må det gerne være en rigtig daseferie, hvor der er sol og vand. Her læser jeg meget. Jeg kan sagtens sluge tre krimier på en ferie.

Hvilken sport dyrker du? 

Jeg dyrker alt den sport, min krop kan holde til. Jeg er jo 59 år og har dyrket sport på eliteplan, så min krop er slidt. Men jeg spiller paddle tennis 3-4 gange om ugen, og så roer jeg en masse kajak. Og så har jeg en 470´er OL-jolle, som er hård at sejle. Den er tung og livlig, fordi den har så meget sejl. Jeg spiller også golf, men det er hårdt for min ryg, så det bliver ikke til så meget længere. Det er i gennemsnit 3-4 gange om ugen, jeg dyrker sport.

Hvad ser du i fjernsynet? 

Lige nu er det Disney+. Der er et Star Wars univers derinde, som er meget spændende. Jeg har også et barnebarn, som jeg ser rigtig meget, og vi ser en masse af de gode kvalitetstegnefilm, der er derinde. Hvis jeg ser flow tv, så er det mest nyheder. Ellers er jeg jo sønderjyde, så jeg følger Sønderjyske i Superligaen. Det er min eneste klub. Men jeg ser ikke meget fjernsyn. Det er lidt naturligt, når man gerne vil arbejde og dyrke en masse sport.

Hvad læser du? 

Lige nu er jeg ved at læse ”Uden Mandat” om Henrik Kaufmann. Før det læste jeg ”One Dollar Man” om William S. Knudsen. De to biografier er ret fede. Det er danmarkshistorie, der er enormt spændende.

Jeg orker simpelthen ikke at læse flere ledelses- og managementbøger. Det stoppede jeg med for 10 år siden. Jeg gider ikke mere. Når man er 59 år og har været leder siden midten af tyverne, så bliver meget af indholdet gentagelse. Jeg lærer mere om ledelse ved at læse Morten Albæks bog, end jeg lærer om ledelse ved at læse Stephen Covey´s ”7 gode vaner”. Men det har noget med ledelsesfilosofi at gøre. Jeg sigter imod at lede som et menneske fremfor at lede som leder.

Hvad ser du frem til?

På det private plan har jeg lige fået et barnebarn mere, som hedder Caisa, og hende glæder jeg mig til at lære at kende. Hun blev født 18. oktober.

Arbejdsmæssigt har vi et stort projekt med et logistikcenter på 20.000 kvadratmeter, som skal i jorden. Det er banebrydende for vores firma SPORT24, så det glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang med.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064