23948sdkhjf

Lidl tager første spadestik til nyt kæmpedomicil

Den tyske discountkoncern Lidl har netop taget første spadestik til sit nye hovedkontor på Godsbanen i den nye Aarhus K-bydel.

Det samlede byggeri bliver på cirka 20.000 kvm, hvoraf de 13.500 kvm bliver kontorareal for 300 administrative medarbejdere. Desuden bygges der en butik i stueplan med et salgsareal på omkring 1200 kvm oplyser Lidl i en pressemeddelelse. 

- Byggeriet af vores nye hovedkontor i Aarhus er en vigtig milepæl for os i den ekspansionsrejse, vi er på, hvor vi udvider med både medarbejdere og butikker hvert eneste år her i Danmark, siger Dirk Fusk, adm. direktør i Lidl Danmark, i pressemeddelelsen.

I byggeriet er der lagt vægt på samspillet mellem historikken på de tidligere godsbanearealer og de kommende naboer, blandt andre Institut for X, Arkitektskolen og Godsbanen. Der bliver også opført et parkeringshus for Aarhus Kommune med i alt 360 pladser i byggeriet, som løber op i "et trecifret millionbeløb".

- Vi glæder os helt vildt til at blive en del af Aarhus og være med til at forme den nye Aarhus K-bydel. Selvfølgelig sammen med vores kommende naboer. Jeg vil i den forbindelse også gerne rette en stor tak mod Aarhus Kommune for deres indsats og det gode samarbejde, siger Dirk Fust.

Hele byggeriet får den såkaldte DGNB-standard, som minimum med en guld-certificering. Certificeringen kommer til at betyde, at der vil blive implementeret løsninger med fokus på et lavt energiforbrug, lysstyring, regnvandshåndtering, miljørigtig affaldshåndtering m.m. i det nye hovedkontor.

Rejsegildet for det nye Lidl-hovedkontor forventes at stå i andet kvartal af 2022, og første arbejdsdag samt åbning af Lidl-butikken i byggeriets stueplan forventes i midten af 2023.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109