23948sdkhjf

Stor dansk netbutik konkurs

De to danske iværksættere Halfdan Harring og Mark Haugaard er blevet beskyldt for at sælge billige kopivarer, vildlede kunderne og snylte på konkurrenterne, alt imens millionerne er rullet ind på kontoen i hæsblæsende fart.

Nu er deres netbutik Myposture, som sælger såkaldt holdningskorrigerende tøj, pludselig taget under konkursbehandling.

Selskabet bag Myposture skiftede i sidste uge navn til det anonyme Datoselskabet af 29. oktober ApS. Dagen efter blev der indgivet konkursbegæring.

RetailNews forsøger at få en kommentar fra kurator og de to ejere.

En fed forretning

Myposture blev sidste år politianmeldt for blandt andet vildledende markedsføring og idømt bøde af Forbrugerombudsmanden. Den sag verserer stadig.

Imens har de to ejere solgt holdningskorrigerende tøj for op mod 60 mio. kr. årligt, selvom tøjet hverken er medicinsk godkendt eller har nogen form for dokumenteret effekt.

På Trustpilot vrimler det med vrede anmeldelser fra Myposture-kunder, som føler sig snydt og vildledt og klager over at have betalt for værdiløse produkter.

Forretningen har dog været alt andet end værdiløs for Halfdan Harring og Mark Haugaard. På tre år har de tjent 15 mio. kr. – og trukket det meste ud som udbytte samt udbetalt høje lønninger til sig selv.

Ville sælge varelageret på auktion

Halfdan Harring og Mark Haugaard står bag flere omstridte webshops. Sidste år kunne Børsen gennem omfattende research dokumentere, hvordan de to iværksættere – og en lille håndfuld bekendte fra Aarhus-området – åbner og lukker netbutikker på stribe og efterlader et spor af vrede kunder efter sig.

Sidste år forsøgte Halfdan Harring og Mark Haugaard at sælge Myposture for 16 mio. kr. Det lykkedes ikke. For en måned siden prøvede de så at sælge hele virksomhedens varelager på auktion. Det blev stoppet af Campen Auktioner, efter at RetailNews havde omtalt sagen.

Myposture havde ved udgangen af seneste regnskabsår gæld for i alt 16,4 mio. kr., hvoraf størstedelen var kortfristet. Selskabet havde en bogført egenkapital på 6,8 mio. kr.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.184