23948sdkhjf

Coops nye bydel under lup: Jeg vil følge sagen tæt

Dagligvaregiganten Coops planer om at rive store dele af sit gamle hovedkvarter i Albertslund ned og omdanne grunden til en ny bydel får nu kulturminister Joy Mogensen (S) til at rejse et advarselsflag.

Det skriver Politiken Byrum.

I et brev til bevaringsforeningen By & Land betoner Joy Mogensen, at hun følger omdannelsen af FDB-grunden i Albertslund til Coop Byen tæt for at sikre, at ”respekten for kulturarven får en vigtig rolle i det videre projekt.”

Hovedparten af Coops gamle bygninger skal rives ned for at gøre plads til den nye bydel. På et areal svarende til 35 fodboldbaner vil Coop opføre en bæredygtig by, der skal omkranse koncernens hovedkvarter.

Bydelen med navnet Coop Byen får plads til 4.500 indbyggere samt en række butikker.

Advarer om nedrivninger

Men By & Land har advaret om udviklingen af den gamle FDB-grund, fordi byprojektet ifølge bevaringsforeningen stort set ikke redegør for, hvordan industribygningerne skal bevares, men derimod skitserer flere nedrivninger, skriver Politiken Byrum.

Den nye bydel vest for København er delt op i faser. 10 år tager det at bygge den, og Coop håber at kunne tage første spadestik i slutningen af 2021. Det samlede projekt beløber sig til over 2 mia. kr.

Kommunalbestyrelsen i Albertslund vedtog den 6. oktober at sende et forslag til masterplan for Coop Byen med tilhørende miljørapport i høring. Masterplanen med tilhørende miljørapport er i høring frem til den 16. november.

Læs mere om: Coop
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141