23948sdkhjf

Coop i stort skifte - vil købe ejendomme for en halv mia. kr.

Dagligvaregiganten Coop har de seneste år solgt ejendomme for et milliardbeløb. Nu skifter den nye topchef, Kræn Østergaard Nielsen, strategi og sætter gang i et aggressivt opkøbstogt. Det skriver Børsen.

Coop vil bruge over en halv mia. kr. på at købe bygninger, som Coop i dag lejer sig ind i. Det skal dels give bedre muligheder for at styre udvidelser af butikker samt spare tunge udgifter til husleje.

- Vi vil gerne være herre i eget hus. Ejendomme er et helt afgørende konkurrenceelement, så det her er helt klart et våben i konkurrencen, siger Kræn Østergaard Nielsen til Børsen.

De senere år har Coop ellers afhændet store ejendomme som for eksempel shoppingcentret Mega Syd i Viby ved Aarhus.

Nu er målet, at Coop vil eje cirka halvdelen af sine 1.100 butikker. I dag er tallet en tredjedel.

Mogens Bjerre, professor på CBS og forsker i detailbranchen, siger til Børsen, at opkøbsstrategien umiddelbart giver god mening, men også kan give bagslag, i takt med at dagligvarehandlen flytter sig mere fra fysiske butikker til online.

Coops største konkurrent, Salling Group, har i årevis sværget til strategien med at eje en stor del af sine ejendomme selv. Cirka 75 pct. af Salling Groups butikker er placeret i bygninger, som koncernen selv ejer.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063