23948sdkhjf

Coop i 300 mio. kr. stor ejendomshandel

Dagligvarekoncernen Coop har nu skudt gang i et omfattende strategiskifte, hvor man fremover vil eje flere af de bygninger, som Coops 1.100 butikker drives fra.

I en handel til over 300 mio. kr. har Coop netop købt ejendomskomplekset Nørrebrogade 155-159 og Søllerødgade 15-19 lige ved Nørrebros Runddel i København.

Det består af Kvickly, en række boliger og erhvervslejemål.

- Vi køber ejendommene for at få bedre muligheder for at udvikle vores egen butiksdel. Samtidig er det vores vurdering, at det på langt sigt er en god investering, at vi ejer de bygninger, hvor vi har nogle af vores vigtigste butikker, siger ejendomschef Flemming Møller Hansen, Coop Ejendomme.

Coop beholder ikke boligdelen af det nyerhvervede ejendomskompleks. Det er solgt videre til CMNPI.

På opkøbstogt

Coops nye investering markerer en ny retning for dagligvarekoncernen, som for år tilbage solgte ejendomme for et milliardbeløb. Nu vil Coop i højere grad eje de ejendomme, hvorfra man driver sine butikker.

I løbet af i år har Coop købt et større tocifret antal butiksejendomme over hele landet.

- Vi vil gerne eje de ejendomme, der er vitale for vores infrastruktur. Og vi mener, at retail og real estate er tæt forbundet. Derfor vil vi på langt sigt og under de rette markedsvilkår købe nye ejendomme, hvorfra vi selv driver butikker, siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen.

Coop forventer, at flere andre større ejendomshandler falder på plads inden for de kommende måneder.

- Vi har en forholdsvis stor pipeline af projekter, som vi venter, vil resultere i en række køb i 2021. Og vi er også i højere grad på udkig efter helt nye projekter, end vi tidligere har været, siger ejendomschef Flemming Møller Hansen.

Coop ejer i dag cirka en tredjedel af de ejendomme, hvorfra koncernens butikker drives. Det tal skal over de kommende år stige til cirka halvdelen.

Samlet har Coop-koncernen en ejendomsportefølje på over 5 mia. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203