23948sdkhjf

Fakta-chefen ny koncerndirektør for detailhandelsgigant i Grønland

Claus Jensen, der fordoblede Faktas omsætning med "det ta'r kun fem minutter", ny koncernchef i det grønlandske detail- og forsyningsselskab KNI A/S fra 1. marts.
En legende vender tilbage til dagligvarehandelen: Den tidligere Fakta-chef Claus Jensen, 57, der fordoblede discountkæden Faktas omsætning, antal butikker og medarbejdere med "det ta'r kun fem minutter", tiltræder 1. marts koncernchef i det grønlandske detail- og forsyningsselskab KNI A/S.

KNI A/S, der tidligere hed Kgl. Grønlandske Handel, er helejet af Grønlands hjemmestyre og er Grønlands næststørste virksomhed med 800 medarbejdere og en omsætning på 2.2 mia. kr.

KNI driver detailkæden Pilersuisoq, der omfatter 66 butikker, engroshandel og duty-free handel i Grønlands to internationale lufthavne. KNI distribuerer øl, tobak og sodavand til hele Grønland. Desuden står selskabets energidivision Polaroil for forsyningen af flydende brændstoffer.

Claus Jensens resultater i dansk dagligvarehandel som adm. direktør i dagligvarekæden Fakta A/S vakte betydelig opmærksomhed. Fra 2000-2008 fordoblede han kædens omsætning til 8 mia. kr. og skabte med "det ta'r kun 5 minutter"-konceptet en voksende bundlinje og en klar profil. Et jysk par giftede sig endog i en Fakta-butik under henvisning til, at "så var det hurtigt overstået".

Med 30 år i ledende stillinger er han blandt retailbranchens mest erfarne topchefer. Senest som adm. direktør for den kapitalfonds-ejede babyudstyrskæde BabySam A/S. Han har et omfattende netværk inden for kapitalkæder, frivillige kæder og leverandører, og har bl.a. været i bestyrelsen for Dansk Erhverv og i repræsentantskabet for Huset Markedsføring.

Resultater ønskes
- Bestyrelsen har lagt vægt på, at den kommende adm. direktør skulle have stærke driftsmæssige detailhandelskompetencer. Det er bl.a. her, at vi skal styrke KNI. Vi har stort fokus på at skabe gode indkøbsoplevelser for vores kunder og vil med ansættelsen af Claus Jensen have de kompetencer, der kan være med til at styrke vores detailhandelsforretning, siger KNIs bestyrelsesformand Michael Skourup.

- Claus Jensen har betydelig erfaring med medarbejdertilfredshed og -udvikling. Det er væsentligt, da bestyrelsen ønsker at sikre udviklingen af grønlandske talenter til ledelsesposter i KNI-koncernen. Claus Jensen har vist stærke strategiske evner og kan skabe resultater og fremdrift i store komplekse organisationer. Det har betydning for den udvikling af detailkæden Pilersuisoq, vi skal gennemføre i de kommende år, konstaterer Michael Skourup.

Koncern med udfordringer
"Jeg glæder mig til at arbejde i Grønland på grund af landets storslåede natur og kultur. KNI er en spændende koncern med mange ledelsesmæssige udfordringer," siger Claus Jensen.

"Det er noget særligt at skulle lede en organisation med en så stor betydning for et helt land. Jeg ser frem til at være med til at videreudvikle velfungerende og ambitiøs virksomhed med en 300-årig historie. Jeg glæder mig til at lære medarbejderne, kunderne og samfundet at kende."

Kilde: KNI A/S

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11