23948sdkhjf

Coop sender udsatte unge i fritidsjob i Fakta

Der pakkes varer ud, sættes på hylder og køres med flaskepant.

Kolding Kommune, supermarkedskæden Coop og Ungdomsskoleforeningen har gang i et projekt, hvor udsatte unge får lov at prøve lidt af hverdagen i en Fakta-butik for ad den vej at få en fod ind i et fritidsjob og senere det rigtige arbejdsmarked.

Noget, der ellers kan være svært at lande, hvis man kæmper med faglige, personlige eller sociale udfordringer.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Gennem projektet Coop Crew får de unge tilbudt nogle forløb i en Fakta-butik, hvor de lærer de skrevne og uskrevne regler omkring det at have et job. Ofte er det nemlig ikke motivationen, der mangler, hos den unge, men derimod, at det kan virke uoverskueligt at søge et job. Og derfor træder kommunen og Coop til.

Og resultaterne taler sit tydelige sprog.

78 procent af de unge gennemfører forløbet og halvdelen af de unge har efterfølgende fået et fritidsjob – enten i en Coop-butik eller i en anden virksomhed, der kræver de kompetencer, de lærer på forløbet.

Nu er planen at udvide ordningen til andre steder en detailhandlen.

- Siden projektet startede i Kolding i 2019 har vi allerede haft gode erfaringer og nu er Ungdomsskolen derfor i gang med at udvikle lignende aftaler med andre brancher, så endnu flere unge kan finde vej til et fritidsjob, siger Hans Holmer, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune. 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174