23948sdkhjf

Nemlig.com i økonomisk gennembrud

Det skulle tage 10 år for stifter Stefan Plenge at skabe overskud på driften i sit onlinesupermarked Nemlig.com.

For første gang leverer Nemlig.com overskud på driften, viser et nyt årsregnskab. Omsætningen er steget til 2,1 mia. kr., og driftsresultatet lander på 13,4 mio. kr.

- I de sidste 4,5 måneder af regnskabsåret oplevede vi en sand eksplosion i efterspørgslen, da Covid-19 ramte Danmark, og landet blev lukket ned, hvilket fik væksten til at ramme 100 pct. Til trods for de mange ekstraordinære omkostninger, der er forbundet med at vokse så hurtigt, er jeg stolt over, at vi er lykkedes med at fastholde et overskud på EBITDA igennem hele året, udtaler adm. direktør Stefan Plenge i en pressemeddelelse.

Allerede inden coronakrisen ramte, havde Nemlig.com enkelte måneder med overskud på driften. Coronaen forstærkede forretningen, og Nemlig.com har måttet ansætte næsten 1.000 nye medarbejdere for at kunne følge med efterspørgslen.

Investerer stort

Dermed nærmer det samlede medarbejderantal i netsupermarkedet sig 2.000. Størstedelen af de nye rekrutteringer har været til at udvide kapaciteten i driften samt i kundeservice.

- Vækstmæssigt er vi på meget kort tid rykket to-tre år frem i vores udviklingsrejse, og måden, vi håndterede denne store opgave, var vitterligt ved at løfte i flok. Det kræver en stærk holdånd at håndtere den vækst, siger Stefan Plenge.

Det netop offentliggjorte årsregnskab omfatter perioden 1. august 2019 til den 31. juli 2020.

Nemlig.com er ejet af Anders Holch Povlsen og Stefan Plenge i fællesskab. De fortæller til Finans, at al overskud reinvesteres i virksomheden.

Ejerne forventer inden for det næste år at investere et stort trecifret millionbeløb. Pengene skal bl.a. bruges til at forbedre indkøbsoplevelsen og udvide sortimentet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109