23948sdkhjf

Nordic Sugar med rekordproduktion

Nordic Sugars sukkerfabrikker har netop afsluttet sæsonen 2011/12 med en produktion, der ligger næsten 25 % højere end forrige år.
Med en produktion på samlet set 1.050.000 tons sukker i produktionssæsonen 2011/12 overgår Nordic Sugar sidste års produktion på 841.000 tons med knap 25 %.

Det høje niveau er opnået i kraft af en effektiv håndtering af en ekstraordinær stor mængde sukkerroer på alle Nordic Sugars fem fabrikker i Danmark, Sverige, Finland og Litauen.

- Vi må sige, at markerne har bugnet af sukkerroer i år i en usædvanlig stor mængde. Vi havde allerede ved sæsonens start en forventning om et godt resultat, og vores produktion har levet op til prognoserne og mere til. Det er ikke mange landbrugsafgrøder, der har kunnet vise rekordvækst i 2011, men for sukkerroerne har vejrforholdene i sommer og efteråret og den milde vinter skabt ideelle betingelser, siger adm. direktør Thomas B. Olsen i en kommentar og fortsætter:

- En stor sukkerroehøst gør det dog ikke alene. Vores fabrikker har også gennemført et meget vellykket produktionsforløb, trods det ekstra pres, det naturligvis er, at håndtere den rekordstore mængde råvarer. Alt i alt kan vi altså kun betegne årets produktionssæson som en stor succes.

Nordic Sugar forsyner primært markederne i de nordiske og baltiske lande. EU-kvoten for salg af sukker til fødevareindustri i EU er uændret, men årets rekordproduktion betyder, at Nordic Sugar har kunnet udvide sin eksport til lande uden for EU.

- Der er naturligvis positivt for os. Vi oplever en stabil efterspørgsel på vores hovedmarkeder, og samtidig ligger prisniveauet på verdensmarkedet højere end normalt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078