23948sdkhjf

Storcenter-direktør i chok: Vi forstår det ærligt talt ikke

Det får alvorlige konsekvenser og kan betyde både konkurser og tabte arbejdspladser, at landets storcentre bliver tvangslukket torsdag og frem til den 3. januar.

Sådan lyder det fra Jesper Faurholdt, direktør i Danske Shoppingcentre, der driver 17 centre rundt om i landet. Han er med egne ord dybt chokeret og frustreret over, at storcentrene nu skal gennem endnu en tvangsnedlukning.

- Vi forstår det ærligt talt ikke, siger han.

Jesper Faurholdt mener, at regeringens beslutning om at lukke centrene kan få stik modsatte effekt end hensigten. Nemlig at øge smittespredningen for at mindske den.

- Den handel, der ligger i centrene, bliver nu sendt ud på gaden og klumpet sammen i mindre butikker. Vores kundestrøm er i forvejen nede, og vi efterlever både afstandskrav og krav om mundbind. Mig bekendt kan ingen smittekæde spores til storcentre. Så jeg er ærligt talt forundret, siger Jesper Faurholdt.

Mister vigtige handelsdage

Han understreger, at Danske Shoppingcentre efterlever myndighedernes krav – ligesom man har gjort hidtil. Men lukningen sker på et kritisk tidspunkt. Julehandlen er endnu ikke afsluttet, og dermed afskæres centrenes butikker fra vigtige handelsdage.

- Dette kan hurtigt betyde konkurser og tabte arbejdspladser. Meget afhænger af, hvordan hjælpepakkerne strikkes sammen – og hvor hurtigt de udbetales, siger Jesper Faurholdt.

På et pressemøde onsdag aften lød det fra regeringen og sundhedsmyndighederne, at januar og februar muligvis kan blive de hårdeste og sværeste i hele coronaperioden. Jesper Faurholdt tør næsten ikke tænke tanken, at tvangslukningen af centrene forlænges.

- Det vil være et mareridt, hvis man gør det. Så vil det få voldsomme konsekvenser. Detailhandlen er i forvejen maksimalt presset, siger han.

Kommenter på artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125