23948sdkhjf

Forlod Coop og kom tilbage: Nu indgår de historisk samarbejde

En af landets største og ældste brugsforeninger, Fensmark Brugsforening, går nu sammen med Coop om at danne et nyt aktieselskab.

Sammen har de købt 143.000 kvm. jord mellem Fensmark og Næstved, hvor der skal opføres omkring 150 boliger, et nyt Coop-lavprissupermarked og et OK-tankanlæg.

Det er første gang nogensinde, at Coop Danmark A/S danner et nyt aktieselskab sammen med en selvstændig brugsforening.

- For Coop er dette begyndelsen på en helt ny samarbejdsform, som skal styrke hele brugsforeningsbevægelsen ved at kombinere de selvstændige foreningers stærke lokale forankring, som dem der er tættest på kunderne, med vores centrale styrker og kompetencer indenfor ejendomsudvikling, siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen i en pressemeddelelse.

Coop og Fensmark Brugsforening har dannet Fensmark Udvikling A/S, som parterne ejer 50 procent af hver. I første omgang skal der vedtages en lokalplan for området.

Når det er sket, er planen, at boligbyggeriet gennemføres. Herefter vil Fensmark Udvikling A/S etablere butik og eventuelt tankanlæg, så det står klart om fire-fem år.

Der er tale om en investering i størrelsesorden 30 mio. kr.

Vakte opsigt med brud

Det er ikke hvilken som helst brugsforening, som Coop er gået i samarbejde med.

 Fensmark Brugsforening blev stiftet i 1875 og er således en af de ældste samt største med to SuperBrugsen-butikker og en samlet årsomsætning på over 200 mio. kr.

Direktør Hans Larsen vakte stor opsigt, da han 2017 valgte at bryde ud af Coop og i stedet indgå samarbejde med konkurrenten Dagrofa. Det varede 10 måneder. Så vendte Fensmark Brugsforening tilbage til Coop.

Nu er brugsforeningen gået sammen med Coop i et nyt samarbejde. Størstedelen af det areal, som parterne har købt, er solgt videre til kendte lokale kræfter, som vil stå for udvikling og opførelse af boligdelen.

- Med denne aftale bidrager vi positivt og aktivt til at udvikle og styrke vores lokalsamfund på en fremtidssikret måde, der binder Fensmark og Næstved sammen, siger Hans Larsen.

Flere projekter på vej

Ejendomschef i Coop, Flemming Møller Hansen, vurderer, at der kan gennemføres en lang række tilsvarende projekter andre steder i landet.

- Vi er nu langt mere aktive på ejendomsmarkedet, hvor vi i højere grad vil eje – eller være medejere – af de ejendomme, hvor vi driver butikker. Derfor kommer vi til at investere markant mere i ejendomskøb og -udvikling, både alene, og forhåbentlig også sammen med nogle af vores stærke brugsforeninger, siger Flemming Møller Hansen.

Fensmark Brugsforening driver en SuperBrugsen i Glumsø og Fensmark. Sidstnævnte er et af landets største supermarkeder og var gennem 10 år en sikker vinder i Coops målinger af kundetilfredshed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158