23948sdkhjf

Salling Group sender 600 mio. kr. til pressede leverandører

Landets største dagligvarekoncern Salling Group med kæderne Netto, Føtex, Bilka og Salling sender over en halv mia. kr. afsted til koncernens mindste leverandører, der er hårdt presset af coronakrisen.

Det skriver Børsen.

Inden jul straksbetales regninger for 600 mio. kr. til de 1.000 mindste danske leverandører, fortæller topchef Per Bank.

- Når jeg taler med indkøbscheferne, kan vi se, at rigtig mange mindre leverandører er kommet i klemme og simpelthen mangler likviditet. Det er jo cash, der lukker virksomheder, og nu kan de ikke få solgt deres varer, siger Per Bank til Børsen.

Under normale omstændigheder betaler Salling Group først regningerne cirka 30-40 dage efter leverancen. Nu skrues der imidlertid op for tempoet. Pengene falder inden jul, og leverandørerne behøver ikke gøre noget, skriver Per Bank på LinkedIn.

Her uddyber han også beslutningen om at straksbetale regninger.

- Det gør vi, fordi mange mindre leverandører af f.eks. parfume og fashion til Salling Stormagasiner ikke får de ordrer, de havde regnet med nu. Og de får heller ikke i ligeså høj grad de ordrer, der skal fylde butikkerne op igen efter jul. Og så er der ment som en tak til de mange små danske leverandører, som har været yderst fleksible i et turbulent år, skriver Per Bank.

Det er anden gang i år, at Salling Group pumper betalinger ud til leverandører. Det gjorde man også i foråret med 500 mio. kr. til de 1.400 mindste, danske leverandører.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125