23948sdkhjf

Lagde hele forretningen om: Nu leverer de til store detailkæder

Efter nogle mareridtsagtige måneder i foråret og forsommeren har bagerikoncernen Smartbake Bakery Group  i høj grad lagt forretningen om. 

Og det med så stor succes, at direktør Anders Høy Thomsen nu regner med overskud i indeværende regnskabsår - et plus, som i givet fald vil være det første siden etableringen i 2017.

I det netop fremlagte 2019/20-regnskab må Smartbake notere sig et underskud på 6,6 millioner kroner efter skat, hvor der året før var et minus på 7,1 millioner.

Det burde have set langt bedre ud, blandt andet fordi der slet ikke blev investeret så meget som tidligere, men - corona.

- Ja, corona har ikke været så sød ved os. Vi har virkelig fået klø af den sygdom. Den gjorde, at vi stort set måtte holde lukket i marts til juni, og for eksempel var vi nede på cirka én procent af den normale omsætning i april, fortæller Anders Høy Thomsen.

Tid til at tænke

Han peger på, at Smartbake før pandemien havde langt den største del af sin omsætning i europæiske lufthavne, hvor masser af caféer og butikker normalt serverer bake-off-brød fra den aarhusianske producent.

- Da de lukkede ned, havde vi god tid til at tænke over tingene. Og det lykkedes os at få lagt om, så vi gik fra at være afhængig af lufthavnene til at få vores produkter ud mange andre steder.

- Nu leverer vi til både takeaway-steder og til detailhandlen. Vi har fået lavet aftaler om at levere private label til nogle af de store detailkæder, siger Smartbake-direktøren, som ikke ønsker at oplyse virksomhedens omsætning.

Egenkapitalen mere end væk

Smartbakes egenkapital er ifølge 2019/20-regnskabet på minus 13,4 millioner kroner. I den forbindelse konstaterer ledelsen i sine bemærkninger, at der er indgået aftale med kreditinstitut om henstand på renter og afdrag, så den daglige drift kan sikres.

- Der er efter regnskabsårets afslutning indgået nye aftaler med takeaway- og detailkunder, som under de nuværende forhold sikrer den fremtidige drift og likviditet. Der er på baggrund heraf budgetteret med positiv drift og likviditet for 2021. Selskabet forventer på den baggrund at reetablere egenkapitalen via egen drift i de kommende år, skriver ledelsen.

Smartbake Bakery Group blev stiftet i maj 2017 af Anders Høy Thomsen og iværksættermakkeren Steffen Bagge. Det begyndte som en onlineforretning til private, men er siden blevet til en produktionsvirksomhed med fokus næsten udelukkende på B2B-markedet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.251