23948sdkhjf

Detailhandlen efterlyser genåbningsplan

Mange butikker svæver i uvished mellem liv og død, mens de på grund af coronakrisen er tvunget til at holde lukket. Nu efterlyser både virksomheder og interesseorganisation en plan for, hvordan detailhandlen skal åbnes igen.

- I efteråret kom regeringen med et ”hold-kæft-bolsche”, da der blev lavet et varslingssystem i fem faser for hele samfundet ud fra smittens udvikling. Det system har alle glemt og kan ikke bruges til at planlægge efter. Vi skal have en genåbningsplan på plads. Og en plan som vi kan regne med, siger adm. direktør for Indeks Retail A/S med detailkæderne Bog & Ide, Boghandleren samt Legetøjskæden Marianne Lyngby Pedersen til Finans.

Også Dansk Erhverv vil have politikerne til at udfærdige og fremlægge en genåbningsplan.

- Erhvervslivet og befolkningen som sådan har brug for så meget klarhed over situationen, som det overhovedet er muligt. Derfor er det vores klare opfordring, at myndighederne, regeringen og Folketinget bruger den kommende tid på at udarbejde en plan for, hvordan vi kan genåbne Danmark og på en sikker måde udfase restriktionerne. Det er en historisk svær situation for samfundet og erhvervslivet, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør for Dansk Erhverv i en meddelelse.

Der er flere facetter i det for de fysiske butikker, der lige nu er tvangslukket på fjerde uge.

Dels har dagligvarebutikker fortsat lov til også at sælge nonfoodvarer, hvilket er blevet kritiseret som konkurrenceforvridende. Dels er det ikke alt onlinesalget, som tilfalder danske butikkers webshops, selv om store spillere prøver at give en håndsrækning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172