23948sdkhjf

Minister afviser genåbningsplan

Sidste uge efterlyste Dansk Erhverv og flere detailvirksomheder en mere koordineret plan for genåbning af detailhandlen, men det afviser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan komme på tale.

I et skriftligt svar til Finans siger ministeren på vegne af sin presseafdeling, at der endnu ikke er sikkerhed for, at epidemien kan holdes under kontrol, og at der vil ske en faglig vurdering af situationen, før der vil ske lempelser af de nuværende restriktioner.

"Indlæggelsestallene er fortsat høje, og samtidig har vi vintersæsonen imod os. Men når først smittetal og andre parametre for epidemien tillader det, vil regeringen ikke lade samfundet være lukket ned én dag for meget," skriver Magnus Heunicke.

- Erhvervslivet og befolkningen som sådan har brug for så meget klarhed over situationen, som det overhovedet er muligt. Derfor er det vores klare opfordring, at myndighederne, regeringen og Folketinget bruger den kommende tid på at udarbejde en plan for, hvordan vi kan genåbne Danmark og på en sikker måde udfase restriktionerne. Det er en historisk svær situation for samfundet og erhvervslivet, sagde Brian Mikkelsen, adm. direktør for Dansk Erhverv, i sidste uge.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203