23948sdkhjf

Nyt koncept: Her kan Coops butikschefer tjene 1 mio. kr. ekstra

Dagligvaregiganten Coop er nu klar med en ny partneraftale, som skal give koncernens købmænd nye indtjeningsmuligheder, øget frihed og en større ejerskabsfølelse.

I Coop 365 – der er Coops nye lavpriskæde – er der netop indgået en aftale, hvor butikscheferne og souscheferne deler de økonomiske forbedringer, de skaber med Coop.

Det betyder, at en butikschef kan tjene op til 1 mio. kr. oven i sin almindelige løn.

- Det giver ikke mening, at man skal være uddannet advokat eller revisor for at blive partner. Det bør man også kunne med en butiksuddannelse, hvis man er dygtig nok. Derfor indfører vi nu partnerskaber i Coop 365, siger Kræn Østergaard Nielsen, adm. direktør i Coop.

20 nye butikker på vej

De første 15 Coop 365-butikker åbnede i efteråret sidste år. Det er sket som en test af fremtidens lavprissupermarked – et nyt format, som ifølge Coop placerer sig mellem discountbutikker og supermarkeder.

Testen er gået så godt, at Coop over de kommende to måneder åbner yderligere 20 butikker.

- Kunderne har taget rigtigt godt imod konceptet. Men forudsætningen for, at det alle steder kan blive en god oplevelse, er, at vi har de bedste butiksledere og købmænd i hver enkelt butik. Med denne partnermodel har vi et tilbud, som ikke tidligere er set i branchen. Det handler om ejerskab, købmandskab og frihed til selv at be­stemme - uden at risikere sin egen privatøkonomi, siger kædedirektør Thomas Nielsen, Coop 365.

Partnermodellen gælder for begge nøglemedarbejdere i butikken, så souschefen bliver juniorpartner og også belønnet, når det går godt i butikken. Alle butikschefer og souschefer i de 15 første butikker i kæden har tilsluttet sig aftalen med juridisk bindende underskrifter.

Modellen bakkes op med en ny lederuddannelse, der skal understøtte butikschefernes nye rolle.

De hidtidige butikschefer er rekrutteret intern i Coop. Men hensigten er, at man også udefra skal kunne tiltrække talenter til Coop 365.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14