23948sdkhjf

Butikkers restance i trist rekord

Under anden nedlukning af størstedelen af landets udvalgsbutikker og liberale erhverv er butikkernes huslejerestance steget til 2,1 mia. kr. 

Det er det næsthøjeste niveau siden coronapandemiens indtog, og det er også den største stigning på en enkelt måned siden krisens begyndelse. Ved udgangen af 2020 var restancen således 800 mio. kr. lavere end nu.

Derfor opfordrer erhvervsorganisationen EjendomDanmark til, at der lægges en langsigtet plan for, hvordan man genoplever det udfordrede butiksliv:  

- Butikkerne stod svagere ved denne nedlukning end ved den første, og derfor skal vi som samfund have en samlet plan for, hvordan vi på den lange bane holder hånden under dem. Der er mange udskudte udgifter som momsen, og selvom udlejerne igen viser sig som en stærk samarbejdspartner, er det en midlertidig løsning. Trækker krisen ud, skal der støbes et så stærkt fundament som muligt under butikkerne ved hjælp af blandt andet velfungerende hjælpepakker, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark i en pressemeddelelse.

Højeste niveau

Det samlede restancetal er steget til 3,7 mia. kr., hvilket er det højeste niveau siden foråret 2020. Også her er stigningen fra midten af december og frem til i dag det højeste siden foråret sidste år.   

- Visse erhverv - som butikker - er langt mere udsatte i en nedlukning, og de rammes først af krisens konsekvenser. Men der er ingen erhverv, der ikke er forbundne med andre, og derfor kan butikkernes udfordringer sprede sig til leverandører og andre samarbejdspartnere. Det er med andre ord bidende nødvendigt, at der løbende justeres på hjælpepakkerne, så de er tilpasset virkeligheden, siger Jannick Nytoft. 

En ny opgørelse fra Skattestyrelsen viser, at 27.000 SMV'er sidste år fik godkendt rentefri lån for i alt 7,4 mia. kr. for at få hjælp til at komme igennem krisen. 

Af dem står branchegruppen handel, hoteller og restauranter for langt størsteparten. 35 pct. søgte om lån fra staten sidste år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093