23948sdkhjf

Poul Thyregods livsværk runder 2 mia. kr.

Poul Thyregods hjerte stoppede med at slå i et par sekunder, da statsminister Mette Frederiksen i marts sidste år lukkede store dele af landet ned.

To uger senere kunne han se, at coronapandemien formentlig ville sende hans livsværk, netbutikken Proshop, mod hidtil usete højder.

- Jeg troede faktisk, at det var slutningen på det hele. At vi står her nu med et rekordregnskab, gør mig pavestolt, siger Poul Thyregod.

Proshop blev etableret i 1993 som en fysisk detailbutik inden for multimedie- og it-produkter.

I 1996 lancerede Proshop som en af de første i Danmark en webshop og gik i 2005 100 pct. online.

I 2010 solgte Poul Thyregod Proshop til den norske elektronikkæde Expert, men kun fem år senere købte han selskabet tilbage.

Proshop sælger sine varer i syv europæiske lande og har hovedsæde i Aarhus-forstaden Højbjerg.

Poul Thyregod ejer aktiemajoriteten i Proshop, mens resten af aktierne er fordelt mellem A. Wilhelmsen Capital A/S og Dolphin Management A/S.

Indtjeningen fordoblet

Et nyt regnskab fra Proshop, som Poul Thyregod stiftede i 1995, viser, at omsætningen på ét år er vokset med 46 pct. til 2,1 mia. kr.

Netbutikken solgte tidligere primært elektronik og it-udstyr, men har i dag over 200.000 forskellige varer inden for alverdens forskellige produktkategorier.

Også indtjeningen i Proshop nåede rekordhøjder. 53 mio. kr. stod der på bundlinjen – mere end en fordobling fra året før.

Størstedelen af de penge vil Poul Thyregod geninvestere i sin forretning. Bl.a. skal lageret og sortimentet udvides, og der skal ansættes flere folk i Tyskland. Her forventer Poul Thyregod inden for fem år at omsætte for 1,5 mia. kr. – og dermed overhale det danske marked.

- I et marked med 83 mio. indbyggere skal vi kunne klare os. Men fordi vi er oppe mod store mastodonter – som f.eks. Amazon – kræver det mere volumen. Vi skal kunne købe større og skarpere ind, siger Poul Thyregod.

Ekstremt ambitiøs

Sidste år indviede Proshop sit nye robotlager, der ligger i Aarhus-forstaden Højbjerg og er landets største. 82 fuldautomatiske robotter fiser rundt i alle døgnets timer og plukker de tusindvis af varer, som sælges til syv forskellige lande.

Poul Thyregod understreger, at den høje vækst hverken gør ham eller resten af Proshop magelig. Tværtimod.

- Vi er ekstremt ambitiøse. Målet er at fordoble forretningen hvert fjerde år. Det betyder, at vi om fem år skal omsætte for cirka 5 mia. kr., siger Proshop-direktøren.

Proshop har over 220 ansatte og ansætter løbende nye medarbejdere for at kunne følge med væksten. 2021 bliver et år i automatiserings tegn, fortæller Poul Thyregod.

- Vi skal have maskinel hjælp til at kunne pakke hurtigere og mere præcist. Det har vi ekstremt meget fokus på, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14