23948sdkhjf

Butiksejere ligger søvnløse: Snebolden ruller

Det kan få kæmpestore konsekvenser, hvis landets butikker ikke snart får lov til at åbne. Sådan lyder opråbet fra Anders Baagland, formand for netværket Danske Handelsbyer, skriver Fyens Stiftstidende.

Han taler løbende med butiksejere, der ligger søvnløse om natten, og hvis egenkapital er ved at slippe op.

- Snebolden ruller, og den bliver større og større. Vi skal simpelthen sørge for, at den ikke bliver så stor, at vi slet ikke kan stoppe den igen. Vi kan måske miste hele erhverv. Mange af de selvstændige har nogle spinkle egenkapitaler, uanset om de er en del af en kæde eller er for sig selv, siger Anders Baagland til Fyens Stiftstidende.

Landets butikker – med undtagelse af dagligvarer, servicestationer og apoteker – har været tvangslukket i månedsvis, og selvom der er hjælpepakker at hente, spidser situationen for alvor til.

Den helt store udfordring lige nu er butikkernes varelagere. Der kommer nye sæsonvarer, som skal betales. Gamle kollektioner ligger på lager og mister værdi. Jo længere tid, der går, før butikkerne kan åbne, desto større brandudsalg må de holde.

Lige nu taler politikere på Christiansborg om muligheden for en regional genåbning, hvor man lemper restriktionerne de steder, hvor smitten er lavest.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094