23948sdkhjf

Bilka ændrer åbningstider på grund af unge uden mundbind

I to af landets kommuner med de højeste corona-smittetal ændrer varehuskæden Bilka nu sine åbningstider. Ikke fordi butikkerne som sådan har oplevet særlige smittetilfælde.

Men fordi nogle kunder har svært ved at efterleve myndighedernes retningslinjer.

- I ydertimerne på de to lokationer har vi oplevet flere kunder, der desværre indimellem kommer i grupper og ikke altid følger de fælles anbefalinger, der er, siger Morten Willum, Head Of Retail i Bilka, i en pressemeddelelse.

Derfor lukker Bilka nu sine to varehuse kl. 21 i stedet for kl. 23.

- Vi oplever, at der kommer grupper og hænger mere ud end handler, og det er ikke hensigten med at holde åbent i butikken, siger Morten Willum.

Høj smittespredning

Ishøj er den kommune i landet med det højeste incidenstal - altså antal smittede per 100.000 indbyggere. Flere borgere og politikere mener, at byens samlingspunkt, Ishøj Bycenter, er roden til problemet.

Her færdes tusindvis af mennesker hver dag, fordi centret indeholder både supermarked, butikker, lægeklinikker, rådhus og en hel boligblok. Og for mange af dem ignorerer kravet om at bære mundbind.

Når Bilka også skærer i åbningstiderne i Hundige, er det for at forhindre, at kunder fra Ishøj tager til Hundige, når deres lokale varehus lukker kl. 21.

Vi håndterer det lokalt, når der er særlige forhold. Og det holder vi øje med. Men det er kun i Ishøj, at vi for nuværende oplever udfordringen – og da vi har åbningstider, der gør, at vi kan sprede kunderne ud over mange timer, hvilket er væsentligt, kan vi godt begrænse åbningstiden ud på aftenen, siger Morten Willum.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126