23948sdkhjf

Købmandsbrødre med solidarisk idé: Sådan vil de hjælpe lokale butikker

Mens dagligvarebranchen har kronede dage under corona, lider store dele af den øvrige detailhandel under tvangslukkede butikker.

Nu forsøger to købmandsbrødre fra Bogense at gøre deres for at hjælpe det trængte, lokale handelsliv. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Palle og Lasse Andersen, der sammen driver Meny i Bogense, tilbyder nu at betale en række annoncer for de ramte medlemmer af den lokale handelsstandsforening, når butikkerne igen må åbne.

- Det er vigtigt for alle, at vi har en velfungerende by med et bredt handelsliv. Der er ikke nogen af os, der kan klare sig uden de andre. Så vi vil gerne vise noget sammenhold og hjælpe lokale kolleger fra handelsstandsforeningen med at få deres budskaber ud i forbindelse med en forhåbentlig snarlig genåbning, siger Palle Andersen til Fyens Stiftstidende.

Kvickly betaler også

Brødreparrets initiativ minder om det, som dagligvarekoncernen Coop for nyligt meldte ud. Under coronakrisen har den Coop-ejede kæde Kvickly haft et væsentligt større salg af nonfood-varer end normalt. Overskuddet af det ekstra salg i januar og februar 2021 vil Kvickly bruge til lokal markedsføring af specialbutikkerne i deres lokalområde.

Den samlede donation afhænger af, hvor længe nedlukningen varer. Men åbnes butikkerne igen den 1. marts, vil der være tale om et beløb i størrelsesorden 7-10 mio. kr.

Købmandsbrødrene fra Bogense vil i tre uger hen over foråret tilbyde at betale for avisannoncering i UgeAvisen Nordfyn for de tvangslukkede butikker, der er medlemmer af handelsstandsforeningen, skriver Fyens Stiftstidende.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063