23948sdkhjf

Desperate butikker i nyt opråb: Vi er klar til at tage rumdragter på

Landets udvalgsvarebutikker er fuldstændig klar til at lave en fuldt forsvarlig genåbning. Sådan lyder løftet fra Dansk Detail på vegne af godt 2.000 butikker til myndighederne og eksperterne, der i øjeblikket regner på effekten af en genåbning.

Situationen for de tvangslukkede butikker er alvorlig, og en genåbning er afgørende for at sikre de 125.000 arbejdspladser i udvalgsvarehandlen, lyder det.

- Der er ikke nogen tvivl om, at en fortsat nedlukning trods kompensationsordningerne vil være en dybt, dybt alvorlig situation, der vil koste mange butikker livet, siger Jens Birkeholm, branchedirektør i Dansk Detail.

En kædereaktion

Ifølge en medlemsundersøgelse hos Dansk Erhverv risikerer hver 10. virksomhed at lukke i løbet af de næste tre måneder. Bliver det forretninger i provinsbyerne og de små bysamfund, der må dreje nøglen om, kan det medføre en kædereaktion.

Det vurderer Bruno Christensen, der er ekspert i detailhandel.

- Selvom det ikke er alle butikker, der lukker i kølvandet på nedlukningen, får det konsekvenser for de tilbageværende butikker, fordi de begrænsede muligheder i det pågældende område vil få forbrugerne til at søge mod andre indkøbsmuligheder, hvor de kan få deres behov stillet, vurderer han.

Klar til rumdragter

Hos Sport 24 og G-Sport er i alt cirka 180 butikker fordelt over hele landet berørt af nedlukningen. Her er direktør Lars Elsborg klar til at imødekomme selv de mest vidtgående krav til en genåbning.

– Der er ingen tvivl om, at en rigtig stor del af vores ansatte og vores omsætning er knyttet til de fysiske butikker. Derfor er vi klar til at lave de ændringer i butikken, der skal til for at gennemføre endnu en forsvarlig genåbning. Vi har rammerne til at sikre den nødvendige afstand mellem kunderne, men er åbne over for alle tiltag. Hvis det bliver et krav, at vi skal tage rumdragter på, er det lige før, at vi også er klar til det, siger Lars Elsborg.

Udvalgsvarehandlen er tvangslukket i et forsøg på at mindske coronasmitten i samfundet. Imens må apoteker, servicestationer og store supermarkeder – Bilka, Føtex og Kvickly – fortsat holde åbent. Sidstnævnte sælger en lang række af de nonfood-varer, som de lukkede udvalgsbutikker normalt lever af at sælge.

Ifølge Dansk Erhverv betyder den nuværende nedlukning i øjeblikket et månedligt produktionstab på 5 mia. kr. Dansk Erhverv har bl.a. foreslået, at man indfører mulighed for tidsbestilling for kunder i butikkerne. Den idé bakker Dansk Detail op om.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111