23948sdkhjf

Genåbning klar: Store butikker kan åbne med tidsbestilling

Udvalgsbutikker under 5000 kvadratmeter kan godt finde støvekluden frem. Efter mere end tre måneders nedlukning kan de igen slå dørene op for kunder fra på mandag 1. marts.

Det er budskabet fra regeringen, som onsdag formiddag fremlægger fase to af anden genåbning under coronakrisen.

Og der er også godt nyt til de store virksomheder i detailbranchen.

- Butikker under 5000 kvadratmeter kan åbne, men også butikker over det areal kan åbne med tidsbestilling, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) på pressemødet.

Desuden åbnes der igen for udendørs kultur- og fritidsaktiviteter. Nick Hækkerup udtrykker samtidig håb for, at større dele af samfundet kan åbne allerede fra midten af marts, såfremt smitteudviklingen tillader det. 

Storcentre må vente

Udvalgsbutikker i storcentre må dog fortsat vente på grønt lys til igen at tage imod kunder. Den beslutning var ventet og har de seneste dage været under skarp kritik

For Bornholms vedkommende er genåbningen til gengæld udvidet, så også liberale erhverv som frisører og tatovører kan åbne, stadig med brug af mundbind. 

Regeringen er sammen med støttepartierne SF, De Radikale og Enhedslisten blevet enige om næste fase af genåbningen.

De borgerlige partier er ikke en del af aftalen, da de har ønsket lempelse af flere restriktioner, end flertallet af politikerne har ønsket på baggrund af ekspertgruppens anbefalinger.

Opdateres...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109