23948sdkhjf

Ny Spar som ikke set før: Denne gang er vi virkelig gået all in

Den Dagrofa-ejede supermarkedskæde Spar tager nu endnu et stort skridt i kampen om dagligvarekunderne i landets største byer.

For første gang i nyere tid har Spar åbnet en butik i Indre København. Det skete torsdag på St. Kongensgade tæt ved Kongens Nytorv.

- Det er en Spar-butik med et andet kundesegment, end vi er vant til. Vi tilpasser altid vores butikker, så de passer til beliggenheden, men denne gang er vi virkelig gået all in, siger Kim Nielsen, konstitueret kædedirektør i Spar.

Et andet indgangsområde

Butikken er på 624 kvm., og indretningen er anderledes, end man er vant til i størstedelen af kædens øvrige 130 butikker.

Indgangsområdet i Spar-butikken er spækket med convenience og to-go-varer samt et nyt kaffesetup.

- Butikken ligger i et område med høje indkomster og fokus på kvalitet. Samtidig er der meget erhverv. Så vi skal kunne favne både hverdagskunden og weekendkunden samt den enorme kundestrøm, der går lige ude foran butikken, siger Kim Nielsen.

St. Kongensgade er blandt de mest trafikerede i Indre København – også når man måler på gåben. Den nye Spar-butik ligger kun 100 meter fra en metrostation.

Succes med nyt koncept

Kim Nielsen forventer, at convenience kommer til at udgøre en større del af omsætningen sammenlignet med andre Spar-butikker. Selve butikken er inspireret af den, som Spar for halvandet år siden åbnede på Teglholmen i København.

Den butik har ifølge Kim Nielsen nærmest tjent penge fra dag ét – endda med en høj husleje.

Spar har nu fem butikker i hovedstadsområdet, hvoraf tre af dem er omstillet til det nye koncept, som Spar satser på. Det er butikker med mere fokus på økologi, convenience og veganske produkter.

Butikkerne bliver bygget i tæt samarbejde med Spar International, som udgør verdens største kæde af købmænd med over 13.000 butikker i 48 lande.

- Vi kan se, at det nye koncept virker, hvilket har gjort os sultne på mere. Vi har allerede underskrevet en aftale om en ny butik på Frederiksberg. Den åbner i årets andet kvartal. Og vi har mere i pipelinen, siger Kim Nielsen.

Den nye Spar-butik på St. Kongensgade skal styres i det daglige af butikschef Jesper Laursen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218